Izgalmas meccseket hozott az OWL előszezon harmadik napja

Izgalmas meccseket hozott az OWL előszezon harmadik napja

Az összecsapások ráadásul bővelkedtek offmeta hősökben is. 

Ezen a héten tartják az Overwatch League előszezonját, és hosszú hónapok várakozása után végre bepillantást nyerhetünk a Blizzard globálisra tervezett versenysorozatába. A négy napig folyó tét nélküli küzdelmek során a Philadelphia Fusion kivételével minden csapat pályára lép és bemutatkozik a nagyközönségnek. A második nap eredményeiről már beszámoltunk nektek; ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Meglepetésekkel folytatódott az Overwatch League előszezonja

Sensevida | 17/12/08 19:14 Az Overwatch League előszezonja végre valahára szerda éjjel elkezdődött, és a Philadelphia Fusion kivételével minden csapat bemutatkozhatott a nagyközönségnek. Az első nap történéseiről már beszámoltunk nektek; ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni. Sensevida | 17/12/07 19:58 Tegnap éjjel hivatalosan is elkezdődött az Overwatch League előszezonja, és végre bepillantást nyerhettünk a Blizzard grandiózus versenysorozatába.

Tegnap éjjel megkezdődött a harmadik versenynap is,  a párosítások pedig igencsak izgalmas mérkőzéseket ígértek. Nem is rabolnám tovább az időtöket, ugorjunk is az eredményekre. 

London Spitfire vs. San Francisco Shock

Az első két mérkőzésén a Shock megmutatta, hogy a zömmel DPS játékosokból álló lineup igencsak ütőképes lehet majd a jövőben és a Valiant elleni vereség ellenére, érdemes lesz odafigyelni rájuk. Ezzel szemben a Spitfire alulmúlta az elvárásokat, és csúfosan kikaptak a papíron sokkal gyengébbnek számító Los Angeles Gladiators ellen. A találkozó első helyszíne Dorado volt, ahol a londoniak domináns játékot mutattak, kiváló védekezéssel megállították a Shock előrenyomulását még a harmadik pont előtt. Oldalcsere után agresszív módba váltottak és a dive kompozíciónak köszönhetően meg is nyerték a pályát. Temple of Anubis-on a Shock-nak csak Overtime-ban sikerült elfoglalnia a második pontot, a Spitfire támadása viszont lényegesen gyorsabb volt és több mint három percet vittek át a következő körre, amit sikeresen meg is nyertek. Oasis-en már annyira belejött a Spitfire a játékba, hogy két kör alatt elintézték a Los Angeles-i gárdát, Eichenwalde-n pedig lényeges időkülönbséggel tolták be a payload-ot, beállítva a domináns végeredményt. 
London Spitfire vs San Francisco Shock: 4-0.

Seoul Dynasty vs. Houston Outlaws

Ha emlékeztek még, Seoul 4-0 arányban verte el a Shanghai Dragons-t még az első nap, viszont a kínai csapat alig tudott együtt gyakorolni az előszezon előtt, szóval az igazi megmérettetést ez a mérkőzés jelentette. Az Outlaws ugye csak hajszállal kapott ki a Fuel ellen, de rettentően szép játékot mutattak az összecsapás során és a DPS játékosaik különösen erősnek tűntek. Junkertown-ra mindkét csapat Bastion taktikával készült, a koreaiak dive védekezése azonban sokkal jobban sikerült, így ők húzták be az első helyszínt. Horison-on az Outlaws elég hamar feladta az első pontot, viszont a másodikat már sikeresen bevédték és támadásban is jobbnak bizonyultak, az állás tehát 1-1-re módosult. Illios-ra már feltámadt a Dynasty és a Fleta Munchkin DPS páros megállíthatatlan volt, két kör alatt le is rendezték az amerikaiakat. Numbani nem indult fényesen a koreaiak számára és csak overtime-ban sikerült eltolniuk a Payload-ot a harmadik pontig, ezzel szemben a Houston óráján még maradt két perc oldalcsere után, szóval volt még esélyük az egyenlítésre. Az Outlaws azonban nem tudott élni a lehetőséggel és felmorzsolódtak a Seoul Torbjörn-ös védekezésén, döntetlenre hozva ki ezzel a pályát. A végeredmény tehát Seoul Dynasty vs. Houston Outlaws: 2-1.

Shanghai Dragons vs Boston Uprising

Mindkét csapat vereséggel kezdett a tornán, tehát volt mit bizonyítaniuk saját maguknak és a rajongóiknak egyaránt. Junkertown támadásra érdekes módon a kínaiak nem vittek Bastion-t, és emiatt el is véreztek még a harmadik pont előtt. Ezzel szemben az Uprising biztosra ment, és az Omnic szinte le sem szált a Payload-ról, bebiztosítva nekik a győzelmet. Horizon Lunar Colony már a Dragons-nak feküdt jobban, és egy sikeres támadás után teljesen megállították az amerikaiakat, akik még az első pontot sem tudták elfoglalni. A harmadik pálya Ilios vol, itt véres adok-kapok küzdelem alakult ki, azonban Diya McCree-ként hatalmasat játszott és a Shanghai behúzta a helyszínt. Numbani-ra erőre kapott a Boston, és kiváló védekezésükkel megfogták a kínaiak támadását, oldalcsere után pedig könnyedén foglalták el a pontot, kiegyenlítve az állást 2:2-re. A mindent eldöntő Lijiang Tower-en a Dragons kezdett jobban, az Uprising viszont kiegyenlített a második körben, jó formájukat pedig megtartották a harmadik helyszínre is, és nem csak a pályát, hanem a szériát is megnyerték: 
Shanghai Dragons vs. Boston Uprising: 2-3.

Az előszezon utolsó napjára három különösen izgalmas mérkőzés maradt, ugyanis régi/új riválisok fognak találkozni az alábbi időpontokban. 

  • Los Angeles Valiant vs. Los Angeles Gladiators - 20:00
  • Florida Mayhem vs. Dallas Fuel - 22:00
  • Seoul Dynasty vs. New York Excelsior - 0:00

A meccseket az MLG felületén és az Overwatch League hivatalos oldalán tudjátok majd nézni, jó szórakozást mindenkinek!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!