Doublelift:

Doublelift: "Szerintem TSM és TL döntő lesz a tavaszi szezonban"

Doublelift sok évig a CLG színeiben játszott. Nagy port kavart, amikor a legnagyobb riválishoz, a TSM-hez ment, és idén legalább akkora meglepetés volt, hogy visszatér a Team Liquidhez.

A Team Liquid még évekkel ezelőtt vette a Team Curse helyét, azonban az átkot azóta sem tudták levetkőzni, nem véletlenül született az a meme is, hogy a Team Liquid maximum negyedik lehet. Ez leginkább az alapszakaszokra vonatkozik és annyira beépült a köztudatba, hogy sokszor még a rajongók is használják ezt, a Paid by $steve mellett.

Sheepy: "Szeretnénk megosztani a szurkolóinkkal azt a szenvedélyt, amit mi képviselünk"

Aioween, damilosK | 17/12/14 15:30 A LoL szcéna egyik legegyedibb csapata, a Unicorns of Love komoly változtatásokon esett át most az off-szezonban. Először a menedzserük, Romain hagyta ott a csapatot, majd később a két alapító tag, Vizicsacsi és Hylissang is új csapatba igazolt. Az első kérdés Dieuponey-hoz szól.

Ez azonban jövőre megváltozhat. A Team Liquid, ha csapatként nem is mindig volt a legerősebb az NA LCS-ben, a szervezet működtetésével sosem volt gond, így a pénzzel sem. Idén ráadásul egy elég erős ötöst sikerült összehozni. Jelenleg a csapat úgy néz ki, hogy Impact van topon, Xmithie a dzsungelben, Pobelter miden, Doublelift az ADC és végül Olleh a support. Ettől függetlenül a siker sosem biztosított, nem ez lenne az első alkalom, hogy egy sztárokkal teli csapat nem működne jól együtt, szóval ez a része még kérdéses a dolognak.

Ahogy a nagy csapatoknál ilyenkor szokás, a Team Liquid is megjárta nemrég Koreát, hogy kicsit gyakoroljanak. Ha már ott jártak, az Inven Global elkapta a csapatot egy interjúra.

A Team Liquid sok korábban Immortalsban játszó játékost szerződtetett. Van erre valamilyen különösebb ok?

Cain (edző): Az Immortals nagyon jó teljesítményt mutatott az idei évben. Nagyon sok jó koreai játékos van, de az import szabály korlátozásai miatt kellenek helyi játékosok is, akik legalább annyira tehetségesek. Beszéltem a tulajdonossal a játékosok leszerződtetése kapcsán, mert régóta együtt játszottak már, az erősségeik elég egyértelműek voltak. Pobelter és Xmithie, valamint Olleh rengeteg energiát fektettek a gyakorlásba, és a csapaton belüli kommunikációjuk is kifogástalan. Ezért választottuk ezeket a játékosokat.

Számos játékost szerzett magának a TL a 2018-as érvre. Mint játékos, nem furcsa, hogy ennyi csapattársad van?

Doublelift: Minden csapatnak vannak academy gárdái, szóval úgy gondolom ez már normális manapság.

Michael Artress, csapat menedzser: Úgy tűnik, mintha nagyon sok játékossal vágnánk neki a következő szezonnak, de a szerződéses adatbázis még nem lett frissítve. Több játékos, aki még feltűnt a csapat előző verzióiban mára már vagy free agentek, vagy épp egy másik csapathoz készülnek.

Pobelter, Xmithie, Olleh, Doublelift és Impact, ti lesztek a kezdő felállás?

Doublelift: Igen.

Pobelter, Doublelift és Xmithie, ti hárman már játszottatok együtt a CLG színeiben, milyen érzés újra együtt lenni csapattársként?

Xmithie: Úgy gondolom könnyebb dolgunk lesz az összhang terén, mert Pobelterrel már lassan egy éve játszunk együtt. Nagyjából három napja scrimmelünk együtt zsinorban, és sokkal könnyebb volt így játszani, mintha egy teljesen új felállással indultunk volna. Lényegében volt egy kis előnyünk ezzel a többi csapathoz képest.

Pobelter: Egyetértek.

Doublelift: Nagyon mások vagyunk most 2015-höz képest. Azóta egy teljesen más csapathoz csatlakoztam most és volt egy hosszabb szünetem is. Mindannyiunkat különféle benyomások és tapasztalatok értek... alig emlékszem már arra, hogy milyen volt az akkori csapatunk... nem tudom miért voltunk ennyire jók.

Említettétek, hogy együtt kezdtetek el scrimmelni. Ki hozza a hívásokat?

Pobelter: Mindenki nagyon beszédes a csapaton belül, bár Olleh-val és Xmithie-vel sok közös tapasztalatunk van még az IMT időkből, azért van itt két "új" játékos is. Nagyon gyakran beszélgetünk egymással. Néha vannak félreérthető pillanatok a kommunikáció alatt, de ez csak egy folyamat, ami alatt majd összeszokunk. 

A Team Liquid-et és a TSM-et tartják jelenleg a legerősebb felállásoknak a következő szezonban. Mit gondoltok erről a rivalizációról?

Doublelift: Szerintem TSM és TL döntő lesz a tavaszi szezonban. Valószínűleg meg is tudjuk őket verni, de úgy gondolom, hogy az alapszakasz során elég gyakori, hogy a jobb csapatok rosszabbul indulnak. Az NA LCS első meccse a TL vs TSM lesz... nem tudom, szerintem a rivalizáció akkor fog igazán elindulni, ha elkezdődik a rájátszás.

Meg tudja majd a Team Liquid verni a TSM-et?

Doublelift: Természetesen úgy gondolom, hogy igen. Nem csatlakoztam volna a Team Liquidhez, ha azt gondolnám, hogy nincs esélyünk nyerni. Kétszer nyertem meg az NA LCS-t, amíg a TSM színeiben játszottam. Először nagyon erős bot lane meta volt, másodjára pedig leginkább jungle-mid meta volt. Ami a TSM-et illeti, mindig megtalálják azt a stratégiát, ami ellen a többi csapat nehezen tud játszani. Szerencsére ilyen stratégiák kiötlésére mi is képesek vagyunk.

(Cainhez, az edzőhöz) Nagyon sok kritikát kaptál 2016-ban, leginkább a pick és ban fázisok miatt. Hogyan fogod ezt a gyenge pontot kijavítani a következő szezonban?

Cain: Általában jó döntés az, ha olyan hősöket választunk, amik erősek az adott metában. Viszont emellett figyelembe kell venni az egyes játékosok champion poolját. Ezért érte sok kritika a csapatot, mert a rajongók ezeket nem ismerik. A jelenlegi TL felállás olyan játékosokból áll, aki régóta a mezőnyben vannak. Így magabiztosan állíthatom, hogy hasznosítani tudjuk majd a különféle stratégiákat a jövő évi szezonban.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!