4 mobil esport játék, amit a szünetben ki kell próbálnod

4 mobil esport játék, amit a szünetben ki kell próbálnod

Van itt minden, mint a vidámparkban. 

Bár sokan abban a hiszemben élnek, hogy kompetitív játékot leginkább PC-n és maximum konzolon lehet játszani, szerencsére ez nem így van, hiszen rengeteg olyan mobiljáték létezik, amit nyugodt szívvel sorolhatunk az esportok közé. Természetesen megvannak a platform korlátai, de ennek ellenére a fejlesztőcsapatok változatosabbnál változatosabb kikapcsolódási lehetőségeket teremtenek a versenyezni vágyóknak. Nézzük is meg, hogy mi az az 4 mobil esport játék, amiket érdemes kipróbálnod, ha eddig még nem tetted!

1.) Clash Royale 



Ha szereted a valós idejű stratégiai játékokat, a tower defense gameket, a MOBÁ-kat és a gyűjtögetős kártyajátékokat, akkor érdemes egy próbát tenned a Supercell gyermekével, ami a felsorolt műfajok különleges elegyeként hódította meg játékosok millióit. A játék alapjai nagyon egyszerűek: a két ellenfél egymással szemben foglal helyet, mindkettőjüknek van egy-egy bázisa –ami egy várból és két toronyból áll–, illetve van a pályán két útvonal (lane), ahol az egységeik tudnak közlekedni. 

A meccs alatt folyamatosan kapják az elixíreket, amiket különböző lapok megjátszására használhatnak fel, ezek lehetnek gyengébb vagy erősebb egységek, de varázslatok is. Persze, megvan, hogy mik azok a kártyalapok, amik védekezésre-, és mik azok, amik támadásra használhatóak, viszont ezt magának a játékosnak kell kitapasztalnia. 

A könnyebb elindulás érdekében olvassátok át korábbi anyagainkat, amik segíthetnek a zökkenőmentes kezdeti szakaszban és megtanítanak titeket arra, hogy milyen kezdőlépéseket kell megtennetek, hogy hogyan építhettek ütőképes paklikat, vagy hogy miként tudjátok jól menedzselni az elixíreteket. Ráadásul, ha ügyesek vagytok, magyar és nemzetközi versenyeken is részt vehettek, ahol a legjobbak közé kerülve komoly pénzösszegek üthetik a markotokat. 

2.) Hearthstone



Bár igencsak sok kártyajáték létezik a piacon, közülük mégis kiemelkedik a Blizzard által dédelgetett Hearthstone, amiben ugyancsak két játékos esik egymásnak és az veszít, akinek a hőse hamarabb elvérzik a csatában. Itt viszont nem valós időben folynak a küzdelmek, hanem szépen meg kell várnunk, amíg ránk kerül a sor, ami azután történik csak meg, hogy ellenfelünk megjátszotta a saját lapjait. 

Dunát és Tiszát lehetne rekeszteni azokból az oldalakból, amik a különböző ütőképes kártyapaklikat fejtegetik, amikre azonban szükségetek is lesz, hiszen gyakran vannak változások a deckek között, amihez a rendszeresen érkező kiegészítők ugyancsak hozzátesznek, mivel rengeteg új lap szokott érkezni velük. 

Külön érdekesség, hogy már 3 éves elmúlt a játék, de még mindig hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen világszerte több mint 70 millió regisztrált játékossal rendelkezik. Ehhez persze az is hozzájárul, hogy a játékot készítő Blizzard iszonyatosan ráfeküdt a Hearthstone esport vonalára, így simán előfordulnak 250 ezer dolláros versenyek, valamint 1 millió dolláros nagydöntők is. 

3.) Vainglory



Kevés olyan mobiljáték van, ami annyira jól nézne ki, mint a Vainglory. A készítők azonban nem csak ebbe feccöltek rengeteg energiát, hanem abba is, hogy a nagyöregeknek számító League of Legends-től és DotÁ-tól a lehető legjobb elemeket vegyék át, miközben megpróbálják egyszerűvé tenni a játék megértését és kezelését. 

Ennek eredményeképp gyors és rendkívül dinamikus meccsekben lehet részünk, így garantáltan nem csak időmilliomosként élvezhetjük majd a Vainglory küzdelmeit. A játékba belépve más dolgunk sincsen, mint hogy kiválasztjuk az ízlésünknek leginkább megfelelő hőst –aki a műfajnak megfelelően egyedi képességekkel rendelkezik–, és megpróbáljuk a legtöbb gépi-, valamint emberi ellenfelet eltenni láb alól, hogy temérdek aranyat szerezve jobbnál jobb tárgyakkal erősödhessünk. 

A Vainglory eddigi legnagyobb esport eseményére 2016-ban került sor, amikor is a világbajnokság keretében 120 ezer dolláros összdíjazást kínáltak az esemény szervezői. Legutóbb tavasszal volt egy hasonlóan nagy rendezvény, ahol 75 ezer dollárt osztottak szét a legjobbak között. Bár a játékosbázis már közel sincs a csúcson –ami egykor még 1.5 millió aktív játékost jelentett–, azért így is még bőven találni legyőzésre váró ellenfelet.

4.) Mobile Legends



Bizonyára már te is hallottál a Riot féle League of Legends-ről, igaz? Ha szereted a játékot, akkor a Mobile Legends-et is imádni fogod, hiszen grafikai megvalósításban, pályastruktúrában, épületekben és még hősökben is nagyban hasonlít a népszerű MOBA játékra. Sokan egyébként már odáig is elmentek, hogy a LoL mobilverziójának titulálják, de mi azért ódzkodunk ettől.

A játék még igencsak fiatal, hiszen 2016 júliusában jelent meg Androidra –iOS-re pedig novemberben–, de már ennyi idő alatt is több mint 10 millióan töltötték le a készülékeikre. Ennek eredményeképp a felhasználóktól rengeteg pozitív értékelést kapott a game, ráadásul több Vainglory játékos át is váltott rá, úgyhogy egyszer mindenképpen érdemes kipróbálnotok.

Sajnos a nagy pénzdíjazásokkal kecsegtető versenyek még várnak magukra, viszont minden lehetőség megvan arra, hogy hatalmas mobil esport játékká válhasson a Moonton remeke.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!