További információkat osztott meg Meddler a Sightstone jövőjét illetően

További információkat osztott meg Meddler a Sightstone jövőjét illetően

Hatalmas hírként robbant be a Sightstone megvásárolható tárgyként való kivétele a játékból. Azóta kicsit lenyugodtunk, Meddler pedig további infókat osztott meg.

Mint minden Meddler posztnál, itt is elmondjuk, hogy az itt leírtak még nem véglegesek, pusztán irányadók, hogy Meddlerék merre szeretnének elindulni. Most pedig nézzük, mi vár a Sightstone-ra, illetve mire jutottak eddig az ötlettel kapcsolatban.

A Riot tudatosan alakítaná a metát? Mi a helyzet a control wardok helyzetével?

Aioween | 18/01/12 16:56 Az Ask Riot legújabb részében szóba került a meta tudatos alakítása a fejlesztők részéről, valamint, hogy miként férnének be a control wardok akár 6 tárgy mellett is. A mostani részben is három kérdésre válaszolt a Riot Games: szó esett a control wardok sorsáról, az alakuló metáról és a killing spree mutatókról.

A fentebbi cikkünkben már leírtuk, hogy mi a terv a Sighstone-nal. Lényegében eltűnne, mint megvásárolható tárgy, és a support tárgyak "küldetésének" teljesítésével kapnánk meg a wardokat közvetlen a tárgyra, így nem kellene külön megvenni azt. Ezzel szeretnék a supportok választási lehetőségeit bővíteni, hogy ne kelljen minden meccsen fixen 800 aranyat elkölteniük. Sokan azonban aggasztónak is tartják, hogy esetleg túlságosan szabad kezet kapnak a supportok, ez a kérdés már számos esetben felvetésre került.

A támogatók általános erőviszonya ettől nem kellene változzon. Ha ez esetleg egy szemmel látható buffá növi ki magát, esetleg nerffé, akkor állítani fognak még a dolgokon, hogy helyreálljon a rend.

A cél az, hogy a Sightstone nagyjából ugyanabban az időintervallumban váljon elérhetővé, mint eddig az ösvényen. Emiatt csökkentették a küldetések aranyértékét is, hogy ezt hamarabb lehessen elérni.

A Frost Queen két szellemének, valamint a Talismannak a gyorsító hatását majd más tárgyakra fogják áttenni, vagyis ezek az aktív képességek nem fognak nyom nélkül eltűnni a játékból.

A cél az lesz, hogy az árat nagyjából jól belőjék, illetve olyan tárgyhoz és építőkövekhez kössék, aminek köszönhetően nem csak a supportok fognak hozzáférni.

Elgondolkoznak egy olyan lehetőségen is, hogy a Face of the Mountain hatását egy másik tárgyra rakják aktívként, bár ez utóbbi még nem biztos. Mivel ezt a variációt elég ritkán használták, sőt elég ritkán vették meg, emiatt kérdéses, hogy van-e szükség egy egyszemélyes pajzsra aktívként a Knight's Vow, a Mikael's és a Locket mellett. Emiatt nem biztosak abban, hogy ezt is ugyanúgy továbbmentenék máshova, mint a Talisman, vagy a Frost Queen hatásait.

Az aktív tárgyak CDR-je egyszer akár még vissza is jöhet a játékba, mint tényező. Ezzel akár új, életképes lehetőségeket is létre lehetne hozni. Valószínűleg ehhez kell majd egy maximum érték, amivel a tárgyak rendelkezhetnek, hasonlóan a képességekhez. Az hogy ilyen eddig nem volt, inkább egy hiba a részükről, pontosabban figyelmetlenség, mert eddig nem nagyon volt erre szükség.

A Twisted Treeline-on természetesen nem fog Sightstone-t adni egyik tárgy sem, ott marad a korábbi jutalmuk.

Szeretnének egyébként egy külön mutatót is rakni a ponttáblára, ami a "vision score" lenne. Ez azért is lenne fontos, mert jelenleg nehéz követni, hogy ki hova hány wardot tett le, erre maximum akkor van lehetőségünk, ha megnézzük egyesével a wardokat. Nagyjából a 8.2 vagy 8.3 környékén jöhetne ez be. Egyelőre ez még nagyon képlékeny, hogy pontosan hogy is fog kinézni, minek milyen értéke lesz egyébként.

Az adaptív sebzéseket is átnézik majd, hogy kinek kellene AD vagy AP. A legtöbb esetben ez elég egyértelmű, hiszen már a kezdő tárgy is meghatározza, de vannak olyan tankok is, akik pl. sosem vesznek AP-t, vagy AD-t, esetleg dzsungelesknél is van aki másból scale-el, mint amit használ éppen. Ezen is dolgozni fognak még, hogy egyesével megvizsgálják a helyzetet.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!