Az Amerikaiak igencsak rápörögtek az Overwatch League-re

Az Amerikaiak igencsak rápörögtek az Overwatch League-re

A versenysorozat iránt nem csak Twitchen volt nagy az érdeklődés, de az aréna is megtelt, ráadásul egyes csapatok Watch Party-t is tartottak. 

Tegnap éjjel befejeződtek az Overwatch League első hetének mérkőzései és már tiszta képet kaphatunk arról, hogy a csapatok nagyjából milyen játékstílust, illetve erőviszonyokat képviselnek. A tegnapi összecsapásokról már beszámoltunk nektek, ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Koreai dominanciával fejeződött be az Overwatch League első hete

Sensevida | 18/01/14 15:20 Ezen a héten megkezdődött az Overwatch League első szezonjának első hete és a csapatok összesen 12 mérkőzéssel szórakoztattak minket az elmúlt néhány napban. A harmadik nap eseményeiről már beszámoltunk nektek; ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

A produkció és maga a versenysorozat összességében hatalmas érdeklődést váltott ki a játék rajongói közül és a mérkőzésekre több százezren voltak kíváncsiak Twitchen. Mindez viszont csak a jéghegy csúcsa és a kínai nézők száma egyik nap meghaladta az egymilliót, továbbá az MLG felületén is sokan nézték a mérkőzéseket. Utóbbiról sajnos nincsenek adataink, viszont az internetet böngészve többször belefutottam abba, hogy egy számottevő réteg inkább ott nézte a meccseket, mivel a közvetítés minősége meghaladja a 12k bitrate-tet, ami kétszerese a Twitch által biztosítottnak. A Blizzard marketingjének illetve a csapatok erőfeszítéseinek köszönhetően egyébként voltak olyan szurkolók, akik összegyűltek bárokban vagy rendezvényeken, hogy együtt szurkolhassanak kedvenceiknek. 

A Houston Outlaws például egy egész raktárépületben tartott Watch Party-t, amire több mint hatszáz rajongó látogatott el.

Houston Outlaws on Twitter

The Outlaws watch party was a resounding success! Thank you to all the fans for showing your support and thank you @NGAGEEsports and @MainlineEsports for hosting a fantastic event! #GreenWall #UpTheAnte https://t.co/pnb85heMz2

A San Francisco Shock több bulit is tartott, amik közül az Emporium-ban tartott volt a legnagyobb.

Ben Goldhaber on Twitter

These local watch parties for #OWL2018 are so damn encouraging. This might as well be our arena for year 1. Almost the size of the Blizzard Arena tbh https://t.co/GaqVMK9ctl

A Philadelphia Fusion-nek is sikerült megmozgatnia a rajongótáborát, a helyszínen ráadásul egy óriási molinó díszelgett a csapat lineupjával.

Jason Corosanite on Twitter

@PHL_Fusion @wahoosphilly Let's go Fusion!! https://t.co/Uv5v6kO592

Boston sem aprózta el, az alábbi felvételen például meg is örökítették, hogy a jelenlévők miként szurkolnak a csapatnak.

Boston Uprising on Twitter

SOUND ON. Our watch party is fired Tune in: https://t.co/mVkjLAqyJw https://t.co/2hnHNbctVp

Összességében jó látni, hogy a Blizzard lokalizációs modellje működik és a csapatoknak sikerült megmozgatniuk a városaik közönségét. Reméljük a jövőben minél több ilyen eseménynek lehetünk majd a szemtanúi.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!