Koreai dominanciával fejeződött be az Overwatch League első hete

Koreai dominanciával fejeződött be az Overwatch League első hete

Ezzel szemben a versenysorozatot egy nyugati csapat vezeti.

Ezen a héten megkezdődött az Overwatch League első szezonjának első hete és a csapatok összesen 12 mérkőzéssel szórakoztattak minket az elmúlt néhány napban. A harmadik nap eseményeiről már beszámoltunk nektek; ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Meglepetéseket hozott az Overwatch League harmadik napja

Sensevida | 18/01/13 11:48 Az Overwatch League főszezonjának első hete már javában pörög és a csapatok fantasztikus mérkőzésekkel kápráztatják el a nagyközönséget. A második nap eseményeiről már beszámoltunk nektek; ha lemaradtatok volna az összefoglalónkról, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni. A versenysorozat első etapjának második napja is bővelkedett izgalmas pillanatokban.

 

A hét utolsó napjának adásideje szerencsére már kedvezett az európai nézők számára és a közvetítés már tegnap kora este elkezdődött. A Ravager statisztikái alapján a nézőszám viszont sajnos tovább csökkent és az alábbiak szerint alakult a Twitchen.

De ugorjunk is a mérkőzésekre és nézzük meg, mit játszottak egymás ellen a csapatok. 

London Spitfire vs Philadelphia Fusion

Nézd meg OverwatchLeague Full Match | London Spitfire vs Philadelphia Fusion című tartalmát a twitch.tv weboldalon

A Philadelphia látványosan mutatkozott be néhány napja az Outlaws ellen, az igazi erőpróbát viszont ez a mérkőzés jelentette számukra. Ezzel szemben a Londoniak egyértelmű esélyesként érkeztek a találkozóra és sokak számára csak az volt kérdés, hogy a csapat kinullázza-e a Fusiont vagy engednek nekik egy pályát? Nos sajnos előbbi jött be és ha még Junkertownon nem is, de Horizonon már látszott, hogy a koreai csapat hatalmas erőfölényt képvisel, el is húztak 2-0-ra. Ilios sem kedvezett a Philly számára; két helyszín alatt összesen csak 32%-kot tudtak elvinni, Numbanin pedig már teljesen kifogyott belőlük a szufla és egy gyenge védekezés után a támadásuk is annyira erőlen volt, hogy még az első pontot sem tudták elfoglalni. Az eredmény meggyőző 4-0 a Spitfire javára, akik így két meccses veretlenséggel várják a folytatást. London Spitfire vs. Philadelphia Fusion: 4-0.

New York Excelsior vs. Houston Outlaws

Nézd meg OverwatchLeague Full Match | New York Excelsior vs. Houston Outlaws című tartalmát a twitch.tv weboldalon

Az Excelsior győzelemmel a háta mögött érkezett a találkozóra, míg a Houston vereséggel kezdte a főszezont és ezen a mérkőzésen is jóval esélytelenebbnek számítottak. Első körben a papírforma nem jött be, mivel az Outlaws behúzta Junkertownt, viszont az Excelsior már feltámadt Temple of Anubis-on és az állás 1-1-re módosult. A harmadik pályára bekeményített a nagy alma és becserélték Do-hyeon "Pine" Kim-et, aki ezúttal is hatalmasat játszott és a két helyszín alatt leradírozták a texasiakat. A Houstonnak eléggé zokon esett Pine játéka és Numbanin már igencsak szétestek, védekezésük gyenge volt, támadásuk pedig erőtlen, aminek köszönhetően a koreai csapat meg is nyerte a találkozót. New York Excelsior vs. Houston Outlaws: 3-1.

Seoul Dynasty vs. Los Angeles Gladiators

Nézd meg OverwatchLeague Full Match | Seoul Dynasty vs. Los Angeles Gladiators című tartalmát a twitch.tv weboldalon

Az összecsapás egyértelmű esélyesének a Dynasty számított, míg a Gladiators az esélytelenek nyugalmával érkezett a találkozóra. Meglepetésre, Junkertownon a két csapat egyenlő félként küzdött, ráadásul mindketten mellőzték a pályán rendkívül népszerű Pirate Ship taktikát. A küzdelemből végül a koreaiak kerültek ki győztesen és a következő helyszínt, vagyis Horizont is elvitték, az órájukon több mint két perc maradt. A Gladiatorsnak sajnos ez túl nagy csapás lehetett és Ilioson sem tudtak felérni a Dynasty-val, Numbanin ráadásul még a pontot sem sikerült elfoglalniuk, szóval a Seoul kiütéssel győzedelmeskedett. Seoul Dynasty vs Los Angeles Gladiators: 4-0.

Az Overwatch League ezzel elköszönt pár napra és a versenysorozat állása a következő:

Nektek hogy tetszett eddig az Overwatch League?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!