"Pharah sokkal erősebb annál, mint amit az emberek gondolnak róla" -Interjú

Valkia-val, a rank 2. Pharah játékossal beszélgetett az Esport1.

Nem könnyű az Overwatchban a ranglétrán előre jutni, vannak azonban kitartó és nagyon ügyes játékosok, akik képesek kihozni magukból a legjobbat.

Valkia feltűnt már KarQ oktató videójában, melyben minden hős ellen adott egy tanácsot, miként is kellene Pharaval megoldani az adott helyzetet. Ezzel a hőssel a 2. helyre tornászta fel magát a Pharak között, az átlag 30 feletti eliminations pedig egészen elképesztő mutató. Korábbi cikkünkből megtudhatjátok, hogy milyen tippekel segítette a közösséget.

1 Pharah tipp minden hős ellen

Nem kevés munkája van KarQ-nak a videóiban, remek tanácsokat ad a közösségnek és igyekszik bevonni más profikat is.

Nem olyan rég elérted a rank 2-t Pharaval az Overwatch Competetive alatt. Az látszik, hogy ő a kedvenced, de mesélnél nekünk arról miért őt választottad?

"Fiatalabb koromban nagyon szerettem Quake-el játszani, aztán ott jöttem rá, hogy imádom a rakétavetős karaktereket, a levegőből tüzelni hihetetlenül élvezetes. Észrevettem azt is, hogy Pharah sokkal erősebb annál, mint amit az emberek gondolnak róla. Kifejlesztettem egy játékstílust, ami a legtöbb szituációban jól működik vele."

Mi a véleményed a hősről? Van-e szüksége átalakításra, esetleg buffot vagy nerfet igényel-e, vagy egyszerűen így jó ahogy van?

"Úgy gondolom, hogy Pharah remek helyzetben van az összképet tekintve, sőt sok esetben eléggé erős is. Ha bármit változtatnék rajta, akkor adnék neki egy kis armort, illetve hozzányúlnék valamilyen formában a self-damage-hez is."

Beszéljünk a játékról, mely magába foglalja Pharaht is. Le tudnád írni, hogy mik a legfontosabb erősségei, gyengeségei és milyen lehetőségeket rejt?

"Az erősségeit tenkitve, Pharah sokoldalú és erőteljes hős, a rakétái 120-at sebeznek lövésenként, tehát csak néhány lövés kell egy 200 hp-s ellenfél likvidálásához. Gyengeségeihez tartozik a healelés. Mivel magasabban repked és játszik a többieknél, ezért csak néhányan tudnak segíteni az életereje visszaszerzésében. Olyan hatosban, ahol összedolgoznak veled, remekül működhet, pláne ha a te előzetes sebzésedet a többieké követi, akkor gyorsan ki lehet szedni 1-2 ellenfelet. Az igazi csapatmunka mellé Pharah aranyat érhet."

Egy ideje Twitch partner vagy több, mint 114 ezer követővel. Ez azt jelenti, hogy ez a munkád és teljes állású streamer vagy, vagy esetleg máshol is dolgozol?

"Hivatásos streamer vagyok, főleg Twitchen, de van egy Youtube csatornám is, 80 ezernél is több követővel."

Mesélnél nekünk egy kicsit a magánéletedről? Ki is vagy te valójában, amikor nem egy Pharah játékos az Overwatchban?

"Amikor nem streamelek, akkor általában csak ülök a számítógépem előtt és virtuális valutát (bitcoint pl) bányászok, játszok vagy filmet nézek a netflixen. 2018-ban elkezdtem egészségesebben élni, ezért minden nap egy órát kerékpározom."

Gondoltál már arra, hogy profi leszel és esetleg bekerülnél az Overwatch League-be is?

"Bár meglehetősen jó játékosnak tartom magam, egyelőre csak Pharaval tudnék OWL szinten játszani, szóval nem ártana növelni hozzá a hero poolomat. Azt hiszem nagyon jól megértem a játékot és edzésekkel lehetnék olyan jó, hogy bekerülhessek, de igazából szerintem én már túl öreg vagyok ehhez (nemsokára 28 éves lesz -a szerk.)."


Itt Pharah hangjával, Jen Cohn-al sikerült képet készítenie

Remélhetőleg követed az OWL eseményeit. Mit vársz a versenytől?

"Tetszik, hogy az OWL igyekszik megváltoztatni a módját, hogy miként tekintsünk rá és miként érezzünk az e-sporttal kapcsolatban. Alig várom, hogy nagyszerű meccseket láthassak a csapatoktól és természetesen a kedvenceimet várom győztesként."

Melyik a kedvenc csapatod és miért?

"Azt hiszem hazám csapatához húz a szívem, a London Spitfire-hez. A városomat képviselő együttest támogatom. Mint azt a legtöbb ember már korábban is elmondta, elég nehéz protezsálni egy olyan gárdát, melyben igazából nincs is brit játékos, ennek ellenére a koreaiak nagyszerűek."

Végül de nem utolsó sorban, melyik OWL Pharah skint választottad az ingyen tokenekből?

"Nemrég költöttem el és a London Spitfire Pharah kosztümöt szereztem be. Vaciláltam a Seoul Dynasty és ez között, végül a kedvenceim jelmeze mellett döntöttem."

Az utolsó kérdéshez egy szavazás is tartozott, amely nagyjából ezt a témát boncolgatja. A játékosok közül az első 100 tokent, ki melyik skin-re költött?

  • A) a kedvenc csapatát támogatta
  • B) amelyik skin tetszett azt szerezte meg

A végeredmény a következőképpen alakult:

A szavazásból az látszik, hogy többen választották azt a skint, ami igazán tetszett nekik, viszont azért sokan támogatták a kedvenceiket is. Ha kedvet kaptok, hogy további remek Pharah akciókat lássatok és el lesnétek mellé még néhány trükköt, akkor az alábbi csatornáját keressétek: https://www.twitch.tv/valkia

Ti, hogy döntöttetek az ingyen skinekkel kapcsolatban?

YOU CAN READ THE ENGLISH VERSION OF THE INTERVIEW ON THE NEXT PAGE!

1. Recently, you achieved rank 2 with Pharah in Overwatch Competitive. It is absolutely clear that she is your favorite hero, but could you tell exactly why?

"Since I loved to play Quake back when I was younger, I always found that I loved rocket launcher heroes, getting airshots feels amazing to me. I also found that Pharah could be more powerful than most people thought, so I developed a playstyle to make her work in most situations."

2. What is your opinion, is Pharah in a good shape now or does she need some rework/buff/nerf? 

"I think Pharah is in a good place, she’s very powerful - if I had to add something it would be a small amount of armor. If I could change something, it would be her self damage."

Let’s talk about the game itself, which accommodates Pharah. Could you describe what are the most important Strengths, Weaknesses and Opportunities, in Overwatch? 

"For strengths, Pharah is a versatile and powerful hero, her weapon deals 120 damage per rocket, so it’s only a couple of shots to take out any 200hp hero. Weaknesses for Pharah would be that only a couple of the healers are able to help Pharah regain health, since you play higher than other heroes, you normally don’t get as many heals. Opportunites for Pharah would be a team which works with you, and can follow up on the initial damage that you’ve provided. A team which works together with Pharah is very very strong." 

You are a twitch partner with more than 114k followers right now. That means you are working and broadcasting full time or do you have any other jobs?

"I stream full time, mainly Twitch, but I also have a YouTube channel with over 80K also."

Please tell me more about your private life. Who are you, when you are not a Pharah player in Overwatch?

"When I’m not streaming, I generally just sit at my PC researching crypto, playing games off stream or watching some films on netflix. I’ve started to get healthier in 2018 doing an hour of exercise bike each day."

Have you ever thought about becoming a professional and/or OWL player?

"While I’m a fairly good player, I would need to expand my hero pool to the same level as Pharah for OWL. I’ve got a very good understanding and with training could be good, but I might be too old now."

I hope you are following the OWL. What do you expect from the tournament?

"I like that OWL is changing the way we see and feel about eSports. I’m looking forward to some great games from the teams, and for London Spitfire to win of course."


With Pharah's voice actor, Jen Cohn

Which team is your favorite one and why?

"I think I would have to go with my local team, the London Spitfire - to support my local country team. Like most people have said before though, it’s pretty hard to support a team which doesn’t really consist of anything British, but Koreans are great players."

Last question, which OWL Pharah skin did you choose from the tokens?

"I just spent my token yesterday, on the London Spitfire Pharah skin - I would probably have gone for Seoul Dynasty, but I chose the team I supported."

To add to my last question, I actually made a poll to see if people spent tokens on a) team they supported  or  b) skin they liked. The results are as follows:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!