Dragon Ball FighterZ tippek kezdő játékosoknak

Dragon Ball FighterZ tippek kezdő játékosoknak

Így sokkal könnyebb lesz a kezdeti szakasz.

Az elmúlt időszakban rengeteg dolgot megtudhattatok a Dragon Ball FighterZ-vel kapcsolatban, hiszen összefoglaltuk nektek a játék sarkalatos elemeit, megmutattuk, hogy milyen karakterekkel nyomulhattok benne és milyen gépigénye van, valamint az egyik este élőben le is teszteltük veletek. Most pedig arra vonatkozóan adunk tippeket, hogy hogyan lehettek a kezdeti szakaszban a lehető legeredményesebbek. 

Ne feledkezz meg a tutorialról és a combo challengekről!



Mint a legtöbb játéknál, úgy a Dragon Ball FighterZ-nél is rendkívül fontos, hogy végignyargalj a tutorialon, ugyanis kiválóan elsajátíthatod vele a verekedés alapjait. Ha ezzel megvagy, akkor jöhetnek a combo challengek, amikkel megtudhatod, hogy a különböző karakterekkel milyen egyedi kombókat tudsz összehozni. Ez egyfelől arra is jó, hogy jobban megismered a szereplőket és könnyebben eldöntheted, hogy melyikük illik hozzád a legjobban, másfelől pedig gyakorolhatod a mozdulatokat, hogy egy későbbi helyzetben villámgyorsan elő tudd hívni őket. 

Az autocombokkal csak körültekintően



Kezdőként sokan abban a hibába esnek, hogy a könnyű és a közepes autocombokat kezdik el szinte az összes szituációban alkalmazni, ami hiba, mivel sokkal lassabban növelik a Super meterünket és még kevesebb sebzést is tudunk kiosztani velük, mint ahogy a manuális kombókkal tennénk. Szerencsére az imént taglalt combo challengekkel megtanulhatsz olyanokat, amiket ilyen helyzetekben hasznosíthatsz. 

Ne mindig csak a kedvenc karaktereidet válaszd!



Bár mi is a sorozat nagy rajongói vagyunk, ezért tudjuk, hogy mennyire nehéz nem a legszimpatikusabb karaktereket kiválasztani, de már megtanultuk, hogy a 3 választott szereplő miatt fontos, hogy olyanokból állítsd össze a csapatodat, akik remekül kiegészítik egymást. Ilyenre például jó páros Vegita és Cell, akik egymással együttműködve igencsak megnehezíthetik ellenfeled dolgát. 

Ha nem tudod, hogy kiket lenne érdemes egy csapattá kovácsolni, ne aggódj, indítsd el a Training módot, ahol első kézből tapasztalhatod meg a karakterek közti szinergiákat. 

Ha a legjobbaktól tanulsz, abból baj nem lehet



Az elején elég gyakran fogsz olyan karakterekkel találkozni, akik ellen nem tudsz mit kezdeni és természetesen ugyanez igaz a játékosokra is. Mielőtt azonban idegesen tovább pörgetnéd a ranked meccseket, nézd vissza a legutóbbi, elvesztett összecsapást és próbálj rájönni, hogy hol követhettél el hibákat, valamint mik voltak azok a jól sikerült mozdulatok, amikkel ellenfeled nyerni tudott. 

Természetesen az internet már most tele van jobbnál jobb tudásanyagokkal, úgyhogy nézz belőlük minél többet, ahogy a profik meccseit is érdemes rendszeresen elővenni és akár élőben is követni.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!