A report rendszerrel való visszaélés miatt, EFFECT egy napos eltiltást kapott

A report rendszerrel való visszaélés miatt, EFFECT egy napos eltiltást kapott

A Dallas Fuel játékosa kicsit sokszor jelentette a meccseit eldobó Symmetra OTP-t.

Néhány nappal ezelőtt, a Dallas Fuel DPS játékosa, Hyeon "EFFECT" Hwang eléggé kiégett rankedről és közvetítése alatt küldött egy üzenetet Jeff Kaplan-nak, melyben azt kérte, hogy kezdjenek valamit az OTP, leaver és troll játékosokkal, akik megmérgezik a mindennapos ladder mérkőzéseit. Meglepetésre Jeff válaszolt is és arról biztosította EFFECT-et, hogy foglalkoznak a problémával és mindent megtesznek a helyzet javulásának érdekében, de nagyon nehéz dolguk van. A teljes történetről már beszámoltunk nektek, ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

Kaplan nem akárhogy reagált Effect OTP panaszaira

A Dallas Fuel játékosa nem bírta tovább a sok vereséget, a streamje közben szólította meg magát Jeffet. A válasz pedig nem maradt el.

Az üzenetváltást egyébként egy Symmetra OTP idézte elő, aki miatt EFFECT több meccset is elveszített a szintén Grandmasterben lévő alt accountján. Frusztrációjában hősünk többször reportolta is a játékost, azonban ez fordítva sült el és a Blizzard tegnap 24 órára felfüggesztette fiókját, arra hivatkozva, hogy visszaélt a report rendszerrel és nem megfelelő indokokat adott meg a jelentésben. A stúdió levelét az alábbi Tweet-ben tudjátok megtekinteni.

Hyeon Hwang on Twitter

사유 : 너무 잘해서 적팀의 뚝배기를 너무 잘꺤결과 적들이 불편하다못해 게임방해로 느껴 신고를 함으로써 정지를먹었다.

A büntetés miatt EFFECT eléggé kiakadt és kicsit csalódott lett, azonban később elismerte, hogy profi játékosként nem viselkedhet így és az ő hibájából történt az egész. A tiltás után követlenül eléggé furcsán is viselkedett streamjén, DM-ben Symmetra-val játszott és woo hangokat adott ki. 


A történések egyébként nagy port kavartak az internetes fórumozók és a profi játékosok körében is és sokan kígyót-békát kiabáltak a Blizzard-ra, amiért így kezelték a szituációt és megbüntették EFFECT-et, a meccseldobó OTP-t viszont nem.

Ti mit gondoltok, jogos volt a felfüggesztés a stúdió részéről?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!



Kövess Minket!