Hogyan nyerjünk meg egy meccset, ha a csapattársunk tilt állapotba került?

Hogyan nyerjünk meg egy meccset, ha a csapattársunk tilt állapotba került?

Az Overwatch Central ismét Sam Greenblatt pszichológussal beszélhetett a témáról legutóbbi videójában. 

Néhány hónapja az Overwatch Central közös projektbe kezdett Sam Greenblatt pszichológussal, és első közös videójukban körüljárták a Tilt témáját és megoldásokat ajánlottak arra, hogyan tudjuk elkerülni ezt az állapotot a mindennapi játékaink során. Ha felettetek is rendszeresen eluralkodnak az érzelmek és ez negatívan befolyásolja a mérkőzéseken nyújtott teljesítményeteket, az alábbi cikkünkben rengeteg tippet találhattok a tilt elkerülésére.

Így kerüld el a tilt állapotot egy pszichológus szerint

Sensevida | 17/12/21 18:50 Néhány hete Sam Greenblatt pszichológus közzétett egy posztot a Competititve Overwatch subredditen, amiben azt kérdezte a közösségtől, mit szólnának egy videóhoz, esetleg sorozathoz arról, hogyan ne tilteljünk a mérkőzéseink alatt, továbbá milyen egyéb témákat érintsen a projekt során.

A csatorna és Sam nemrég egy újabb videóval jelentkezett, melynek központi témája az, hogy miként tudunk győzni egy olyan mérkőzésen, ahol a csapattársaink tilted állapotba kerültek. A pszichológus szerint ilyen esetben el kell különítenünk, hogy milyen mértékű a csapattársunk tilt szintje. A ponton táncoló Genji például már súlyos eset és sajnos nincs rá megoldás, viszont a kevésbé tiltelt játékosok leginkább csak frusztráltak a saját vagy a csapat teljesítménye miatt, dühösek az ellenfélre, illetve szoronganak a mérkőzés során, őket viszont vissza lehet rántani a ló túloldaláról. Mindehez kicsit bele kell bújnunk a tilted játékos bőrébe és átérezni, hogy min mehet keresztül, aztán például csak annyit mondani, hogy:

"Nézd, ez egy rossz push volt, én is csinálhattam volna jobban a dolgom, de a következő támadás jobb lesz, meg tudjuk csinálni".

Szituációtól függően hasonló pozitív mondatokkal sikeresen visszafordíthatjuk a kevésbé tilted játékosokat a jó irányba, a súlyosan kiakadókon viszont ez a módszer már nem segíthet és ha véletlenül ilyen esettel találkoznánk, akkor engedjük el inkább, fókuszáljunk a saját játékunkra és készüljünk fel a következő mérkőzésre. Sokan itt elkövetik azt a hibát, hogy belemennek a vitába, viszont emiatt ők is könnyen kompromittálódhatnak érzelmileg, ami rányomhatja a bélyegét a nap további játékaira is. Ha bővebben is érdekel titeket a téma, akkor mindenféleképpen hallgassátok végig az egész beszélgetést az alábbi videóban. 

Ti egyébként milyen gyakran kerültök tilt állapotba a mindennapi játékaitok során? 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!