A Seoul Dynasty már biztosan nem lesz ott az OWL első etapjának rájátszásában

A Seoul Dynasty már biztosan nem lesz ott az OWL első etapjának rájátszásában

A Valiant-nak viszont még van esélye, feltéve, ha a ma esti két alapszakaszi mérkőzés kedvezően alakul. 

Ezen a héten elérkeztünk az Overwatch League első etapjának végéhez és a szokásos 12 mérkőzés mellett a 125 ezer dollár összdíjazású rájátszást is teljesíteni fogja a Top3 csapat.  A csütörtöki játéknap eseményeiről már beszámoltunk nektek; -ha lemaradtatok volna róla, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni.

A mezőny csak szorosabbá vált az Overwatch League utolsó hetének második napján

Sensevida | 18/02/09 15:10 Szerdán kezdetét vette az Overwatch League első etapjának utolsó hete is és a csapatok látványos mérkőzésekkel szórakoztatták a közönséget. Az első nap történéseiről már beszámoltunk nektek. Sensevida | 18/02/08 15:40 A hét további napjain is lesz izgulni való, mivel még hét csapat is odaérhet a rájátszásba.

Szerencsére az elmúlt néhány hétben a koreai csapatok fölénye csökkent és emiatt a mezőny eleje picit összetömörült, izgalmassá téve a néha sajnos ellaposodó versenysorozatot. Nem is rabolnám tovább az időtöket, ugorjunk a tegnapi eredményekre. 

Los Angeles Gladiators vs. Dallas Fuel

Nézd meg OverwatchLeague Full Match | Los Angeles Gladiators vs. Dallas Fuel | Stage 1 Week 5 Day 3 című tartalmát a twitch.tv weboldalon

A Fuel ugye hatalmas vereségsorozattal indított az első etapban és a Gladiators sem nyújtott elég konzisztens teljesítményt, szóval elég nehéz volt megtippelni a mérkőzés előtt, melyik fél számít a favoritnak. Eichenwalde-n a Los Angeles nagyon erőtlenül támadott és védekezésük sem volt az igazi, szóval a Dallas ha nem is könnyen, de megnyerte a helyszínt. Temple of Anubis-on a Gladiators csak Overtime-ban foglalta be a második pontot, míg a Fuel-nek még bőven maradt ideje és második támadásuk során el is foglalták a győzelemhez szükséges egyharmadot az első pontból. Oasis-t is dominánsan nyerte a Dallas, a Los Angeles viszont szépített Dorado-n, megszerezve a becsületpontjukat. Los Angeles Gladiators vs. Dallas Fuel: 1-3.

Seoul Dynasty vs. San Francisco Shock

Nézd meg OverwatchLeague Full Match | Seoul Dynasty vs. San Francisco Shock | Stage 1 Week 5 Day 3 című tartalmát a twitch.tv weboldalon

Az elmúlt néhány hétben a Dynasty elvesztette fölényét a mezőnyhöz képest és ha életben szerették volna tartani a rájátszás reményeit, akkor domináns 4-0-ra lett volna szükségük. Eichenwalde-t meg is nyerte a Dynasty, azonban a Shock visszavágott Anubis-on és meglepetésre még Ilios-t is megnyerték. Dorado-n is nagyon rezgett a léc a Seoul-nál, mivel csak 13 másodperccel az Overtime előtt sikerült betolniuk a Payloadot a harmadik pontra, védekezés viszont már jobban ment, így hát következhetett a mindent eldöntő Tiebreaker. Lijiang sajnos már nem tartogatott izgalmakat és fölényes Dynasty győzelmet hozott, azonban ez sem volt elég a rájátszásba való bejutáshoz. Seoul Dynasty vs San Francisco Shock: 3-2.

Los Angeles Valiant vs. Shanghai Dragons

Nézd meg OverwatchLeague Full Match | Los Angeles Valiant vs. Shanghai Dragons | Stage 1 Week 5 Day 3 című tartalmát a twitch.tv weboldalon

A csapatok közti erőkülönbségek miatt a mérkőzésen csupán az volt kérdéses, hogy a Valiant kiütéssel tud-e győzni, ezzel növelve esélyeiket a rájátszásra. Numbanin mindkét csapat három pontot húzott be és a második körben a Los Angeles még az ötödikig is eljutott, amit a Shanghai már nem tudott túlszárnyalni. Anubis is Ilios is a Valiant-nál landolt, továbbá Junkertown-non még az első pontig sem engedték el kínai ellenfelüket, megszerezve ezzel a győzelmet. A 4-0 azonban még nem feltétlenül elég a Los Angeles számára, mivel ma este az Excelsior vs Spitfire illetve a Houston vs. Boston mérkőzések még hátra vannak. Los Angeles Valiant vs. Shanghai Dragons: 4-0.

Az első etap alapszakaszából még három mérkőzés van hátra, közép-európai idő szerint az alábbi időpontokban:

  • New York Excelsior vs. London Spitfire - 20:00
  • Houston Outlaws vs. Boston Uprising - 22:00
  • Florida Mayhem vs. Philadeplhia Fusion - 24:00

Ne feledjétek azonban, hogy a rájátszást ezek után a meccsek után tartják majd. Először a széria harmadik és második helyezettje küzd majd meg a döntőbe való bejutásért, utána pedig a nagy döntőt tekinthetjük majd meg. A még hátralévő alapszakaszi mérkőzések kimenetelétől függően, az alábbiakban találhatóak a Playoff lehetőségek.

Az összecsapásokat az MLG.com oldalon, továbbá az Overwatch League 
hivatalos Twitch csatornáján is nézhetitek majd. Jó szórakozást mindenkinek!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!