Botrány! Kizárták a Wonder Stag e-Sports csapatát az egyik hazai Rainbow Six versenyről

Botrány! Kizárták a Wonder Stag e-Sports csapatát az egyik hazai Rainbow Six versenyről

Mindenkit meglepetésként ért a szervezők döntése.

Most szombaton került megrendezésre az ESL Hungary és a PC Guru által dédelgetett Rainbow Six kupa, ahol meglepő indokkal került kizárásra a Wonder Stag e-Sports csapata a ROG Warriors óvása miatt. Természetesen mindkét felet és még az ESL Hungary vezetőjét is meghallgattuk annak érdekében, hogy minél tisztább képet kaphassunk a helyzetről.

Első körben a Wonder Stag alapítóját, Németh 'Syly' Rolandot kérdeztük meg, hogy mit gondol az esetről. Ők úgy látják, hogy gyakorlatilag konkrét bizonyítékok nélkül lettek kizárva a versenyből és az ESL adminjai egyszerűen nem vizsgálták ki rendesen az ügyüket. Mindemellett azt is elmondta, hogy ugyan csalással vádolják őket, aminek esetén –a hivatalos szabályzat szerint– egészen pontos eljáráson kell végigmenni, de ez jelen esetben egyáltalán nem történt meg, ami komoly aggályokat vet fel.

Főként azt nehezményezik, hogy Magyarország egyik legnagyobb és legkomolyabb Rainbow Six versenyéről lettek kizárva, ami azért is fájó, mert 250 ezer forintos összdíjazás volt a tét és az eset eléggé rossz színben tünteti fel őket a szponzoraik előtt. Külön ízt ad a történetnek, hogy a csalással megvádolt játékosuk az egész mérközést videóra is rögzítette, ugyanis szeretett volna egy aftermoviet készíteni belőle, így bizonyítékuk is van arra, hogy nem éltek illetéktelen eszközökkel. Az indok, ami miatt egyébként kizárták őket a versenyből az, hogy a játékosuk számítógépén macrozásra alkalmas szoftvert találtak, pedig köztudott, hogy ma már a legtöbb gaming periféria gyártó rendelkezik ilyen dolgokra alkalmas saját szoftverrel. 

A ROG Warriors részéről Fehér 'Whiter' Tibort kaptuk el, aki azt nyilatkozta, hogy mivel a verseny szervezője a PC Guru, ezért az ő feladatuk eldönteni és mérlegelni a hasonló szituációkat, illetve jelen esetben az ESL adminok dönthetik el, hogy történt-e olyan "csalás", ami befolyásolta a mérkőzés alakulását. Ellenben bármi is lesz, maximálisan elfogadják az ESL döntését most és a közeljövőben is, ha pedig úgy alakul, akkor teljes mértékben elismerik a saját vereségüket és egyúttal a Wonder Stag e-Sports győzelmét.

Megszólaltattuk az ESL Hungary régióvezetőjét, Németh Krisztiánt is, akinek válaszát változtatás nélkül közöljük: "A fejlesztő szerint egyértelműen valami blokkolja a MOSS megfelelő működését, legyen az szándékos vagy nem, az nem szabályos! Hiszen egy olyan program működését hátráltatja a játékos, ami kötelező a csalás megelőzésére, ez természetesen szigorúan tiltott. Kiemelném továbbá, hogy miután elküldte a gyanúsított játékos a teljes VOD-ját, úgy elvetettük a macro bizonyítható használatát! Tehát a kizárás továbbra is érvényes a kupáról, de további kitiltást vagy bant nem terjesztünk ki a játékosra, amennyiben a továbbiakban a MOSS-t helyesen tudja használni."

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!