Videóban mutatkoznak be a Rainbow Six legújabb operátorai

Videóban mutatkoznak be a Rainbow Six legújabb operátorai

És azt is megtudtuk, hogy milyen szörnyekkel vár minket a közelgő event. 

Nem igazán unatkozhatnak mostanság a Rainbow Six rajongói, hiszen a Ubisoft rendszeresen igyekszik valamilyen új tartalommal kiszolgálni őket. Ráadásul most zajlik az ingyenes teszthétvége is, így mások is ízelítőt kaphatnak abból, hogy miért kattantak rá annyian a népszerű lövöldére. Ne felejtsük azonban, hogy nyakunkon van a legújabb kiegészítőnek számító Operation Chimera, aminek operátorai egy exkluzív videó keretében be is mutatkoztak.


Az egyik új operátor egy igazi csapatjátékos, dr. Lera Melnikova –becenevén Finka–, aki nanobotok alkalmazásával fogja segíteni társait. Ha közülük valamelyik esetleg elesik, akkor ő fel tudja szedni és még valamennyi életerőt is képes adni neki. Közepes páncélzattal és hasonló mozgási sebességgel rendelkező karakter, aki a harcokban is nagyon jól helyt tud állni, hiszen képes javítani a csapat célzási képességén. Elsődleges fegyvere egy SASG-12, 6P41 és a Spear .308 lehet, míg másodlagos fegyverként pisztollyal masírozhat. Gadgetek közül pedig breach charge-ot és flashbanget vihet magával. 

Kedves kollégája az az Olivier Flament –becenevén Lion–, aki ugyan páncélzat és sebesség tekintetében nem haladja meg társát, de repülő drónjával igen, ami jelezni tudja a környezetben lévő ellenséges egységeket. Kütyüként claymore aknát és flashbanget vihet magával, pisztolyként P9 és LFP586-os pisztolya lehet és fő fegyverként pedig V308-at, SG-CQB shotgun, vagy 417 Marksman Rifle-t cipelhet magával. 


Egyúttal bemutatkoztak a március 6-án érkező kooperatív esemény fertőzött csúnyaságai is, akik egészen április 3-ig fognak minket boldogítani, ha úgy döntünk, hogy egyik társunkkal karöltve rendet rakunk közöttük. Összesen öt különböző szörnytípussal találkozhatunk majd, akiket egyelőre még nem mutattak meg nekünk a játék készítői, de ami késik, az itt biztosan nem múlik. 

Annyit viszont megtudtunk, hogy az előreláthatólag egymással is összedolgozó ellenfelek között megtaláljuk a viszonylag könnyen leszerelhető, alap szörnynek számító Gruntokat, akik golyókra ellenálló páncélzattal rendelkeznek, ezért érdemes őket lopakodva megközelíteni. Őket követik a Breacherek, akik igazán nagy durranásra képesek, hiszen ha túl közel megyünk hozzájuk, hatalmasat robbannak, így jobban tesszük, ha távolról szedjük le őket. 

Itt vannak még az internetbiztosításra képtelen Rooterek, akik állandóan mozognak és rendkívül gyorsak, ami akkor igaz a leginkább rájuk, ha már le vannak sebezve, ezért minél hamarabb érdemes végezni velük. Nem maradhatnak ki a sorból a bulldózerként funkcionáló Smasherek sem, akiken nagyon nehéz sebezhető pontot találni és a legdurvább szörnyetegnek számító Apexek, akik vakítógránátokkal operálnak és irányítani tudják a többi ellenfelet, ezért mindenképpen érdemes taktikázni ellenük.

Kövess Minket!