Az arany lőszer eltörléséről bővebben

Az arany lőszer eltörléséről bővebben

Az arany lőszer kapcsán felmerülő kérdések egy részét nagy vonalakban megválaszolták a fejlesztők a WG konferencián.

Az 1.0.1 frissítéstől a prémium lőszerekért és fogyócikkekért kizárólag kredittel fizethetünk majd, így az arany lőszer, mint fogalom teljesen meg fog szűnni. Nem meglepő módon ez a húzása a WG-nek rengeteg kérdést vetett fel, amiket a WG konferencián a fejlesztők megpróbáltak megválaszolni.

Nem lesz többé arany lőszer!

A World of Tanks fejlesztői a legutóbbi kérdezz-felelek alkalmával többek között kitértek a tier limites prémiumtankok helyzetére, az arany lőszerre, a legénységi képességekre és még sok más egyéb témára is.

Mi fog történni az arany lőszerekkel?

Első körben nem fogunk tudni aranyért fizetni a prémium lövedékekért és fogyócikkekért, majd második körben meg fog történni a lövedéktípus teljes újraegyensúlyozása. A folyamatnak azért kell így lezajlania, mert egyes országok jogszabályai kitérnek az interneten vásárolt javakra is, így a WG nem veheti ki a játékból ezt a lőszertípust egy csettintéssel, hiszen még mindig sokan vannak, akik aranyért vásárolnak prémium lövedékeket, ezért megvárják, amíg ezek a játékosok felélik a tartalékaikat.

A folyamat második lépésében Sandbox szervert indítanak és több lehetséges alternatívát vizsgálnak, mint...:

  • ...a prémium lövedékek teljes eltávolítását: Összességében a prémium lövedék is olyan lenne, mint az összes többi a játékban. A lőszereket a főbb tulajdonságaik különböztetnék meg egymástól, mint például, hogy mekkora a sebzésük, az átütésük és így tovább.
  • ... új lövedéktípus(ok) megalkotását.
  • ... a teljes lőszer gazdasági rendszer újradolgozását: Ez a változtatás kiterjedne arra, hogy bizonyos lőszerek ne kerüljenek 25-ször többe, mint egy másik, illetve a lőszer árával kiegyensúlyozott prémium tankokra is.

A fő probléma nem a prémium lövedék árával van

A 2012-ben kiadott 0.8.1-es verzióval 1:400 átváltási arány mellett már kreditért is fizethettünk a prémium lőszerért, de a gondot sosem az ára, hanem a játékegyensúlyra gyakorolt romboló természete okozta. A WG jelenleg a járművek kiegyensúlyozását a normál lövedékek köré építi, de szeretnék elérni, hogy az egyes lőszerfajtákat különböző helyzetekben legyen érdemes használni. Reméljük meg tudják majd valósítani ezt az elképzelésüket.

Mikor történik ez meg?

Várhatóan még idén. Elképzelhető, hogy WG végül megbánja ezt a döntését, de akár az is, hogy az arany kreditre való átváltási aránya változik majd meg. Ezt azzal magyarázzák a fejlesztők, hogyha a kreditért vásárolható lőszerek ára alacsonyabb lesz, akkor megnő majd a kereslet arra, hogy a játékosok átkonvertálják az aranyukat ezüstre. Végül, de nem utolsósorban ez a leárazásokra és a tank árakra is kihathat majd.

További cikkek a WG konferenciáról:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.