"Miért nem csináltok egy szervert arty nélkül?" -Jove

A WG konferencián Pankov, az egyik vezető-fejlesztő a térképekről és a tüzérek helyzetéről is beszélt.

Bár a tüzérek sebzését levitték, de a gyorsabban töltő és pontosabb tüzérek mégis borsot törnek sok játékos orra alá, ami többek között a megnövelt területi sebzési hatósugaruknak, illetve a legénységi kábításuknak tudható be. Ennek ellenére a WG összességében elégedett a tüzérekkel, bár elismerik, hogy alacsony és közepes szinteken akadnak gondok velük. Erre a megoldást talán új legénységi képességek vagy épp új felszerelések jelentik majd a jövőben.

Jove, a 3 millió követővel rendelkező youtuber, feltette a kérdést, hogy miért nem csinálnak egy olyan szervert, ahol nincs arty, mert ő akár még fizetne is érte. A válasz ezúttal az volt, hogy a tüzér jelenleg a játék része és azt a célt szolgálja, hogy megelőzze a nagyobb tankcsoportosulásokat a csatákban.

Érdekességek a térképekkel kapcsolatban

Egy új fafajta jelent meg az 1.0 teszt szerveren -az erdei fenyő. Ez a fa akkora, hogy egy tankot teljesen el tud rejteni, amivel a fejlesztők a minél realisztikusabb játékmenetet szeretnék erősíteni. Az továbbra is rejtély, hogy miért csak most tették be a játékba.

Továbbra sem számíthatunk szimmetrikus pályákra, ugyanis a tesztek alapján még egy tükrözött pályán sincs valódi egyensúly. Készülőben van 5 új térkép, amik között lesz városi és más (havas, sivatagi stb.) típusú is. Mines és ENSK sok esetben túl kicsik egy tier X-es tankok között zajló csatához, de ezek kivételét mégsem tervezi a WG. ENSK és Karelia esetében azonban 1,2×1,2 km nagyságúra fogják növelni a pálya méretét, ugyanis ilyen változtatásokat könnyebb lesz az új motorral eszközölni.

A régi járművek helyzetéről

Az egyik legismertebb orosz streamer és youtuber, Evil GrannY szerint a régi tankok felett, mint az E-100 és az IS-4 eljárt az idő, és rangsorolt csatákban többnyire csak az OP tankok kapnak teret. A WG fejlesztői erre csak annyit válaszoltak, hogy bonyolult a régi tankok újraegyensúlyozása és nem szeretnék elsietni a dolgokat, mert azoknak beláthatatlan következményei lennének.

További cikkek a WG konferenciáról:

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.