"Csak egyetlen játékost nem tisztelek a Na'Vi-ban" -VP.9Pasha

A mondhatni hirtelen jött váltás nem csupán egy szimpla átigazolás volt, úgy tűnik a háttérben nézeteltérés is volt a VP játékosai között.

Február elsején jött a hír, hogy néhány nappal az átigazolási időszak lejárta előtt a Virtus.Pro és a Natus Vincere csapata játékost cserél. A VP Vladimir "RodjER" Nikogosyannal, a Na'Vi pedig Ilya "Lil" Ilyukkal gazdagodott. Akkor egy jó üzletnek gondolták az emberek, hiszen a játékosok adás-vétele hosszú ideje látható már a sportokban is. A jelenleg is zajló Bucharest Major versenyén össze is találkozott a két gárda, a Na'Vi - Virtus.Propárharcot követően utóbbi nyerte meg, majd nem sokkal később kibukott a szög a zsákból, hiszen Twitteren szólalkozott össze két korábbi csapattárs.

A Virtus.Pro offlanese, Pavel "9pasha" Khvastunov a közösségi média egyik felületén tett egy megjegyzést a Na'Vi és a TNC Pro Team bentmaradásért folyó mérkőzését követően. Az ukránok kikaptak és ezzel együtt búcsúztak is a Bucharest Major versenyétől. Nem meglepő módon elég gyorsan jött is a válasz rá.

Íme a teljes sztori

Miután a Dark Willow bekerült a Captain's Mode-ba

Kidobtak a csapatból, mert sokat játszottam Dark Willow-val

Pasha tweetje a Na'Vi utolsó mérkőzését követően, melyben Lil Dark Willow-val játszott

Most kéne arról beszélni, hogy került ki a csapatból, de most nincs itt!

Az egyik rajongó észrevette, hogy Pasha hirtelen élesen fejtette ki véleményét Lil irányában

Egy rajongó: Téged mindig is tiszteltelek emberségedért Pasha, kimaradtál az ilyesfajta dolgokból és nem szóltál be senkinek. Most miért kellett ilyen röhejeset írni? Úgy látszik mégiscsak olyan vagy, mint mindenki más. Nem gondolod, hogy nem kellett volna most sem ezt leírnod?
Pasha: Ha ez emberek gúnyt űznek belőlem vagy a csapatomból nem védhetem meg magam? 

Később Pasha elmondta, hogy szerinte megfelelő oka volt, hogy visszavágjon Lil-nek

Ne értsetek félre én rendkívül tisztelem a Na'Vi-t. Jobban mondva mindenkit a csapatból, kivéve egy embert, erre pedig nyomós okom van. Ettől függetlenül sok szerencsét kívánok neki. Jó embernek tartom magamat, ez nem jelenti azt, hogy nem tudnak megbántani.

Lil természetesen nem hagyta szó nélkül korábbi csapattársa mondandóját

Erre válaszul Lil: Pasha, ne aggódj a te tiszteleted számít a legkevésbé számomra ebben az életben. Minden jogod megvan arra, hogy ilyen gőgösen viselkedj, de nem igazán érdekel.

Egyes rajongók elmondása szerint a VP játékosok egyéni streamjei alatt hallhatóak voltak sztorik arról, hogy már a csapaton belül sem ment minden rendben és, hogy Lil csakis saját magának köszönheti az átigazolást. Kiderült ugyanis, hogy Ramzes és noone gyengének találta a játékát és szerették volna, ha javul, különben nem szerettek volna vele tovább együtt játszani. Meg is történt a változás.

A Natus Vincere tehát befejezte a pályafutását a Bucharest Major versenyén, miután 2 győzelem mellett 3 vereséget is begyűjtöttek. A Virtus.Pro azonban három győzelmével és egy vereségével továbbjutott a rájátszásba. Az orosz csapat az OpTic Gamingel találkozik a negyeddöntőben. A mérkőzést március 10-én 12:00 órakor rendezik. Vajon a viszály tovább tart-e a felek között vagy sikerül megnyugodniuk az a jövö egyik nagy kérdése lesz.

Az orosz tweetek fordításáért hálás köszönet Daniel "Zen" Stirlingnek.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!