Lucian erősödik az early-ben, Lux pedig még gyakrabban ultizhat majd!

Lucian erősödik az early-ben, Lux pedig még gyakrabban ultizhat majd!

Lux még csak-csak, de Lucian egyáltalán nem volt életképes mostanság még a solo queue létrán sem, vagy legalábbis nagyon kevesen próbáltak vele szerencsét.

Legutóbb ez a két karakter kapott erősítéseket a PBE-n, mindamellett, hogy LeBlanc összes változtatását visszavonták, így azt csak egy későbbi patch-ben kapjuk meg, tehát marad a mostani változat. Visszatérve a két említett hősre, ők is csatlakoztak ahhoz az egyre növekedő klubhoz, akiket valamilyen formában erősítenek a következő, 8.6-os patch-ben.

Őket hiányoljátok a legjobban a játékból! -a szavazás eredménye

Aioween | 18/03/16 10:00 Még múlt héten kérdeztünk meg titeket, hogy mely régi állapotú, vagy rework előtti hőst hiányoljátok a legjobban a játékban. Szavaztatok is szép számmal, nézzük hát az eredményeket! Felcsillant a szemünk, mikor olvashattuk a Riot részéről, hogy megelégelték a próbálkozásokat az "új" LeBlanc-kal és inkább egész egyszerűen visszahozzák a régit.


Mint említettem, Lux annyira nincsen rossz helyzetben most sem, bár az tény, hogy a profik között nem tűnik fel, viszont solo queue-ban egész gyakran látni. Nem véletlenül, hiszen annak ellenére, hogy csak skillshotjai vannak, azokkal egész könnyű találni, főleg a területre ható E képességével. Emellett van védelme is a pajzsa formájában, passzívjával egész jó cseréket folytat közelről is, de tudja tartani a távot is ellenfelével szemben, ha akarja.

Lucian ezzel szemben sokkal rosszabb helyzetben van, a hatótávja sem a legnagyobb és ami azt illeti, sebzésben sem múlja már annyira felül társait, egyetlen megmaradt előnye a mozgékonyság, amiben már szintén nem egyedülálló. Egy darabig ugyan ADC időszaka után feltűnt miden, de az ottani dominanciáját is hamar megszüntették, mindössze pár hónapig tartott.

Lux jelenleg a champion.gg szerint miden 51%-os győzelmi aránnyal rendelkezik, Lucian pedig kevesebb, mint 48%-ban nyer ADC-ként. Érdekes módon miden már a champion.gg sem tartja számon, annyira eltűnt. Kettejük közül tehát egyértelműen Lucian vágyik a törődésre, amit most meg is kapnak majd.

A Final Spark, Lux ultija egy egyébként is idegesítő képesség tud lenni. Globálisnak nem mondható, mégis pont olyan nagy hatótávval rendelkezik, hogy kellő távolságból okozhatunk vele meglepetéseket. Egy ideje már bevezették rá a CDR csökkentés mechanikáját, hiszen ha ölni tud vele, a CD egy részét visszakapja. Most ezt a részét erősítik, első szinten 10%-ról indult, de ezt most felviszik 30%-ra és hármas szinten marad az 50%-os CD visszatérítés. Számokra lefordítva, ez azt jelenti, hogy a mostani 8 mp helyett 24 mp-el korábban használhatja újra ultiját, ha ölni tud vele már az első szinten is. 

UPDATE: Időközben a Riot Games meggondolta magát és az erősített CD visszatöltést elvette Lux-tól, tehát marad egyelőre továbbra is első szinten a 10% visszatérítés, hármas szinten pedig az 50%.

Lucian esetében semmilyen kreatív megoldásról nincs szól, neki egyszerűen a sebzését növelik. Egy korábbi buffot már kapott PBE-n, miszerint az ultijának AD rátája 20-ról 25%-ra nőtt, 6-os szinten ez annyira sokat valószínűleg nem fog jelenteni, de érkezett egy másik erősítés is. E szerint a W (Ardent Blaze), mely eddig nem sok hasznot képviselt a plusz mozgási sebességen kívül, amit az eltalált célponttal szemben kaptunk, most végre sebzésessel is fog rendelkezni. Eddig 60 és 220 közötti sebzést okozott az eltalált ellenfeleknek, mostantól ez 85 és 245 közé esik.

Elsőre ez nem tűnik nagyon dolognak, de eleinte 25 plusz sebzés a semmiből igenis számít, míg később már ezt annyira nem fogjuk érzékelni. Az nem valószínű, hogy ez önmagában elég lesz ahhoz, hogy minden gondját megoldja, de segíteni fog, az biztos. Lucian egyértelműen egy early game karakterként jelent meg anno, aki a korai előnyét vitte át a meccs későbbi szakaszaiba. A probléma azonban ott kezdődött, hogy nem tudott korai előnyt szerezni már, -talán majd most.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!