A Blizzard újabb részleteket árult el Brigitte háttértörténetéről

A Blizzard újabb részleteket árult el Brigitte háttértörténetéről

Az információkat a játék vezető írója, Michael Chu egy QnA keretein belül osztotta meg a rajongókkal. 

Az Overwatch legújabb játszható hőse, vagyis Brigitte Lindholm pár napja kilépett a PTR szerverekről és már mindenki kipróbálhatja élesben is. A megjelenés apropóján akkor egy Lorewalking cikkel jelentkeztünk nektek, amiben végigmentünk a karakter megalkotásának folyamatán és fiktív élettörténetén, ha lemaradtatok volna róla, az alábbi posztunkban tudjátok pótolni.

Lorewalking: Brigitte Lindholm

Sensevida | 18/03/20 19:01A fiatal lány gépészként és fegyverhordozóként kezdte, idővel viszont úgy határozott, hogy meg kell védenie a hősöket, akik az életüket kockáztatják egy jobb világért. Előző héten ugye a Blizzard hivatalosan is bejelentette, hogy az Overwatch 27. hősének számító Brigitte tesztfázisának a PTR-on és a karakter a mai nap folyamán bekerül majd az éles szerverekre.

A Blizzard egyébként a minap úgy határozott, hogy rendeznek egy QnA-t, ahol a történet vezető írója, azaz Michael Chu megválaszol néhány kérdést a karakterrel kapcsolatban. A válaszokat nemrég közzé is tették a játék hivatalos honlapján, melyekből érdekes részletek derülnek ki Brigitte-ről. Na de nem is húznám tovább az időtöket, vágjunk is bele!

Honnan jött az inspiráció Brigitte megalkotásához?

"Brigitte karaktere már majdnem az első nap felmerült bennünk. Amikor még Reinhardt megalkotásán dolgoztunk, szerettünk volna készíteni neki egy saját Sancho Panza-t. (sidenote: Reinhardt karakterét alapvetően Don Quijote, a 17. század elején megalkotott regényhős inspirálta, akinek fegyverhordozója a már említett Sancho Panza - a szerk) Brigitte tehát Rein fegyverhordozója és Torbjörn lánya egyben, aki követi keresztapját  kalandjai során, javítja annak páncélját és idővel ő is csatlakozik a harchoz, legfontosabb feladata viszont az, hogy megvédje lovagját a bajtól. "

Mercy miért látogatta meg Torbjörn-t a kórházban?

"Angela Ziegler a Lindholm család régi barátja. Amikor Torbjörn épp felépülőben volt a White Dome akció során szerzett sérüléseiből, épp Svájcban tartózkodott és feleségének írt levelében megemlítette, hogy Angela is meglátogatta. Ez nem egy hivatalos találkozó volt, mivel Mercy akkor még csak tinédzser, illetve tanuló volt és csak később csatlakozott az Overwatch-hoz. "

Hogyan néz ki Brigitte egy átlagos napja?

"Brigitte elsődleges feladata Reinhardt és a saját páncéljának karbantartása. Utóbbin még van mit csiszolnia és folyamatosan fejleszti." 

Miért nem kedveli az Overwatch-ot?

"Ez azért nem ilyen egyszerű. Brigitte érzéseit alapvetően két faktor befolyásolta, amikor megtudta, hogy Reinhardt újra csatlakozni fog a szervezethez. Első körben nagyon aggódott, hogy Rein-től túl sokat fognak kérni annak ellenére, hogy hány évig szolgált ott és mennyiszer sebesült meg. Másrészről pedig tisztában van vele, hogy az Overwatch kötelezte keresztapját a nyugdíjba vonulásra, amit Brigitte alapvetően tiszteletlenségnek tart egy olyan emberrel szemben, aki megannyi évet áldozott fel az életéből a világ védelmének érdekében."

Mi a története Brigitte páncéljának?

"Amikor Brigitte először fejébe vette, hogy harcolni szeretne Reinhardt oldalán a csatatéren, meg is kezdte az első prototípus építését azokból az anyagokból, amik éppen kéznél voltak. Az első páncélnak mondható verzió nagyjából úgy nézett ki, mint az Engineer és Mechanic skinjei és az Origin Story videóban is láthatjátok az alkotófolyamatot. Miután végleg elköteleződött a szerep mellett és felkészült a harcra, csak akkor kezdte el összerakni azt a páncélt, amit manapság visel, érdemes viszont megjegyezni, hogy ez is még igencsak kezdeti fázisban van és ráfér a tökéletesítés. "

Hogyan fogadta Törbjörn, hogy lánya is felveszi a harcot?

"Torbjörn tudja, hogy a lánya ugyan olyan makacs és önfejű mint ő, de megérti a döntését és tiszteli is. Jobban aggódik inkább amiatt, hogy mi sülhet ki két ilyen beállítottságú személy kalandjaiból. "

Miért van Reinhardt oroszlán emblémája Brigitte pajzsán?

"Mindez annak köszönhető, hogy a fegyverhordozó legtöbbször az általa kísért lovag emblémáját viseli." 

Milyen egyéb fegyverekkel tesztelték a karaktert?

"Az design folyamat alatt számtalan különböző lovaghoz illő fegyvert kipróbáltunk nála, például kardokat, vagy tradicionálisabb buzogányokat, azonban úgy döntöttünk, hogy a rakétával felszerelt változat lesz a befutó, mivel erősíti kapcsolatát a két kalapácsos hőssel, akikre felnéz. "

Alapvetően mi motiválja Brigitte-tet?

"Brigitte mindig is érdeklődött a kalandok és az utazás iránt és mindemellett szeretné jobb hellyé tenni a világot. Mindemellett szeretne vigyázni a keresztapjára és mindent elkövet annak érdekében, hogy megvédje őt."

Egy szkander párbajban, Zarya vagy Brigitte nyerne?

"Zarya."

Szereti az amerikai fánkokat?

"Igen, de imádja a semlor-t is(tradicionális svéd fánkszerű sütemény - a szerk).

Ezek lettek volna tehát a Brigitte QnA legérdekesebb részei. Reméljük a Blizzard nem hagy fel ezzel a szokással és a jövőben is tovább bővítik majd a játék történetét ilyen apró részletekkel. Nektek, hogy tetszenek egyébként ezek a háttérinfók? 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!