Mire figyelj, ha egyedül vágsz bele egy versengőbe? -1. rész

Mire figyelj, ha egyedül vágsz bele egy versengőbe? -1. rész

A sorozat első részében azt nézzük át, hogy mit érdemes észben tartanod, mielőtt egyáltalán leülnél játszani.

Megesik az emberrel, hogy éppen nem érnek rá a barátai egy versengőre vagy egyszerűen egyedül indulna harcba a jobb rang és a győzelem reményében. A következő 4 részes sorozatunkban azoknak szeretnénk tippeket adni, akik rendszeresen játszanak soloque-ban, de nem elég eredményesek vagy még csak az MM-pokol tornácán állnak.

Fő a pozitivitás!

Megfelelő mentális állapottal kell leülni játszani, hiszen a jó szerencse mellett ez dönt leginkább a meccs kimeneteléről. A Counter-Strike-ban fontos szerepet tölt be ez, hiszen néhány csúnyán elbukott kör könnyen azzal járhat, hogy legyőzhetetlennek akadályként tekintünk az ellenfelekre és ezzel még többet veszíthetünk. Könnyen frusztrációhoz vezethet, ha egyedül játszunk, hiszen kaphatunk nagyon erős ellenfeleket és béna csapattársakat is, ez mind a soloque velejárója.

Érdemes ezeket a gondolatokat elűzni még a mérkőzés előtt, hiszen már előre elkönyvelhetjük a vereséget is ezzel. Nem szabad, hogy elterelje a figyelmedet a társaid viselkedése arról, amit csinálsz, mert a győzelemhez fontos, hogy csakis a feladatodra koncentrálj. Ugyanez igaz a másik irányban is. Ne állj le vitázni a csapatoddal, mert az csak a veszteteket okozza, mivel mindenki ingerült lesz és a játék helyett ezzel foglalkozik majd.

Az öt legnagyobb hiba, amit kis rankon követnek el a játékosok

Minél kisebb rankon van valaki, annál több hibát követ el, most bemutatunk ötöt, amelyek meccsekbe kerülhetnek.

Sokkal hasznosabb, ha próbálod támogatni a többieket és a saját dolgoddal törődsz a problémák helyett. Ha vidám vagy, az átragad a társaidra és ők is segítőkészebbek lesznek. Fontos, hogy mindig a legjobb hangnemet válasszuk meg a kommunikációnkhoz, hiszen a nyitottság és a jókedv elősegíti a csapatmunkát. Az információk átadása és a konfliktusok elkerülése sok esetben a hasznunkra válik, pl. a rotációknál is, így próbáljunk megbízhatóak és barátságosak maradni a csapat érdekében. Természetesen mindezt nehéz 100%-osan betartani, de már az is előrelépést jelenthet, ha törekszünk rá.

Alkalmazkodj!

Ha haverokkal játszunk, akkor elég egyszerű eldönteni, hogy ki mit csináljon. A solo meccsek világa viszont teljesen más, hiszen a társaink képességei nem ismertek számunkra, így mindenkinek igazodnia kell az aktuális kompozícióhoz, ami menet közben alakul ki. Valószínűleg így nem csinálhatod minden mérkőzésen azt, amiben a legjobb vagy, éppen ezért nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb fegyvert és szerepet ismerd, mert csak akkor leszel a csapatod javára. Ahelyett, hogy csak azzal törődnél, hogy jó entryfragger vagy támogató legyél, rá kell szánni az időt és energiát, hogy érts mindegyikhez, mert sosem tudhatod, hogy a társaid miben lesznek jobbak vagy milyen szükségleteik vannak. Nem engedheted meg magadnak azt a gondolkodást, hogy te vagy az AWP-s vagy és pont. Egyetlen fegyver beható ismerete édeskevés, főleg ha figyelembe vesszük, hogy szinte mindenki ezzel akar játszani ebben a környezetben.

Az irányítói szerepkör nagyon fontos, de akad vele egy apró probléma a soloque világában: nem mindenki akar követni egy idegent, aki parancsolgat neki és a legtöbben nem vágynak erre a szerepre sem, mert félnek az elutasítástól és a hibázástól. A legjobb megoldás, amennyiben ránk marad ez a feladat, hogy tanácsokat adunk és nem várjuk el, hogy mindenki a főnökének tekintsen. Ha nem jönnek be az ötleteink, akkor ez van, de sokat tanulhatunk a téves hívásokból utólag. Sok játékos egyébként hálás lesz azért, mert valaki előlép vezetőként, de ez hamar megváltozhat, ha nem figyelünk a hangnemünkre és a modorunkra.

Tanulj!

Mielőtt belevágnánk a versengőbe, érdemes lehet alaposan áttanulmányozni egy-két dolgot még, mint például a játék pénzmenedzsmentjének pontos működését. Rendkívül fontos tisztában lenni a számokkal játék közben, hiszen ezen is elmehet egy meccs. Ha folyamatosan félvásárlásokba és spórolós körökbe taszítjuk magunkat, azzal kiadjuk a győzelmet a kezünkből. A CS:GO gazdasági mechanizmusainak ismerete segíthet abban, hogy mikor vásároljunk és mit, ezzel pedig növelhetjük esélyeinket. Apró tipp kezdőknek: ne a lehető legjobb fegyvert vegyük meg minden kör elején, inkább legyünk türelmesek és spóroljunk össze valóban hasznos dolgokra egy kis pénzt! Lehet, hogy egy-két kör elúszik emiatt, de még mindig kisebb áldozat ez, mint tönkrevágni mindent.

Útmutató a jobb flash dobáshoz

Meccseket dönthet el egy-egy flash, így érdemes jobban kiismerni, hogyan is működik.

A gránátok egy bizonyos szint felett kulcsfontosságú részei a győzelemnek. Segíthetjük vele a társainkat, kiszoríthatjuk ellenfelünket vagy olyan pozícióba kerülhetünk, ami egyébként nem lenne lehetséges. Nem szabad alulértékelni a jelentőségüket, ezért mindenképp érdemes betanulni pár füstöt és molotovot a gyakran játszott pályákon. Vannak általánosabb útmutatók is a témában, példának okáért a nemrég készült vakítógránátos darabot ajánlanánk, ami bemutatja $200-os eszköz lehetőségeit.

Skill, skill, skill!

Szép és jó, ha az eddigieket értjük és teljesítjük, de mit sem ér, ha a végén azért veszít a csapatunk, mert nem találunk el senkit. Nincs mese, gyakorolni kell a fegyvereket, amik a kezünk ügyébe kerülhetnek egy meccsen. Ha nem mi vagyunk azok, akik hármat lőnek 30 kör alatt, akkor is fontos, hogy minél jobbak legyünk skill tekintetében, hiszen könnyen lehet, valaki más hiányosságait kell kompenzáljuk a győzelemhez. Egyénfüggő, hogy ki mit szeret csinálni ilyenkor, de a legnépszerűbb a DM-zés, ami sok képességen javíthat. Természetesen van élet ezen túl is, lehet a mozgást gyakorolni, a spray-elést, vagy igazából bármit, amiben bizonytalan vagy.

A sorozat még nem ért véget; hamarosan folytatjuk azzal, hogy mit tehetünk a siker érdekében közvetlen a meccs előtt!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!