The Witchwood lapelemzés PenhaDanival: A Top 5 Epic kártya

The Witchwood lapelemzés PenhaDanival: A Top 5 Epic kártya

A sorozat második részében a legígéretesebb lila lapok vannak porondon. 

Alig pár óra van már csak hátra a The Witchwood megjelenéséig és a várakozásig tegnap kezdett cikksorozatunk második részét szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, melyben az ország egyik legjobb Hearthstone játékosa, PenhaDani elemzi ki az új kiegészítő legígéretesebb lapjait. Ha lemaradtatok volna az első részről, amiben a Legendary kártyákról volt szó, az alábbi cikkünkben tudjátok pótolni. 

The Witchwood lapelemzés PenhaDanival: A Top 5 Legendary kártya

Sensevida | 18/04/11 16:20 Az új legendary amitől végre játszható lesz az évek óta supportot kapó Burgle Rogue? Valószínűleg nem, ehhez túl kevés a használható laplopás, de Tess képessége annyira erős, hogy akár csak egy Hallucination-nel és Blink Fox-szal játszó Miracle pakliban is helyet kaphat.

A második részben a legígéretesebbnek tűnő Epic kártyákról lesz szó és nem is rabolnám tovább az időtöket, hanem átadnám a szót Daninak. Kezdődjön a lapelemzés!

Epic Book of Specters

Kettő manáért hármat húzni mindig jó üzlet. Az igazi kérdés, hogy egy főleg minionokra építő Mage pakli mennyire lesz életképes, de ha a könyvünk legalább két lapot konzisztensen húzat velünk, akkor már megéri használni. Valószínűleg egy elementálokra építő midrange pakliban fog a legtöbbször feltűnni, de egy Leyline Manipulator-ra építő OTK Mage-ben is helyet kaphat Archmage Arugal-lal karöltve.

Town Crier

Ez az egymanás Warrior lap kimeríti a nyerstáp fogalmát. Egy korrekt statokkal rendelkező lény, amellyel a kimondottan erős klassz specifikus rush lapjainkat felhúzhatjuk. Kinek kell ennél több? Bármilyen Tempo Warrior pakliban helyet érdemel Darius Crowley társaságában.

Nightmare Amalgam

Nem nagyon volt olyan meta az elmúlt években, amiben ne lett volna Tier 1 egy kimondottan faj-szinergiákra építő pakli, elég csak a Dragon Priest-re, a Murloc Palára vagy a Pirate Warrior-ra gondolni. Most pedig kaptunk egy teljesen jó statokkal megáldott lényt, ami egyszerre illeszkedik az összesbe. Legelőször valószínűleg a rotációval eltűnő sárkányok pótlására fogják használni, de a hónapok során rengeteg pakliban lelhet otthonra. Azért vigyázzunk, nehogy egy rák gyomrában végezze.

Woodoo Doll

Neutral leszedés, ami akkor igazán hatékony ha képesek vagyunk megölni a babát a kijátszásának körében. Ezt legkönnyebben Mage-ben, Warlock-ban és Warrior-ban tehetjük meg, előbbiben akár egy Water Elemental-t is kinyerve az üzletből. Páratlan költsége is figyelmet érdemel, így például remekül pótolja az Execute-ot egy Tank Up!-a építő control Warriorban.

Muck Hunter

A legjobb neutral Rush lény remek statokkal rendelkezik, amennyiben képesek vagyunk elbánni az általa megidézett Muckling-okkal. Ezt leginkább egy Tempo Warrior vagy Rogue pakliban tudjuk megtenni, ahol egy Dagger vagy előző körből fennmaradt Blood Razor mellé egy Rush-os Doomguard-ot kapunk hátrány nélkül.

Futottak még

A Wispering Woods és a Cathedral Gargoyle remek lapok a megfelelő pakliban, de a Hand Druid és a Dragon Paladin egyelőre nem tűnik életképesnek. Ezzel ellentétben a WANTED! ugyan nem egy kiemelkedő lap, de eléggé szinergizálhat a csak a Counterfeit Coin-t elvesztő Miracle Rugóval, hogy megérje játszani.

Nektek egyébként melyik Epic lapok tetszenek legjobban a The Witchwood-ból?

Kövess Minket!