Őszintén válaszolt xQc a rajongóinak egy AMA keretein belül

Őszintén válaszolt xQc a rajongóinak egy AMA keretein belül

A ranked rendszerben is kétszer már felfüggesztett korábbi Dallas Fuel játékost több témában is kérdezték a rajongók.

Nagyjából mindenki tudhatja, aki követi Félix "xQc" Lengyel pályafutását, illetve az Overwatch League-t, hogy a magyar származású progamer és streamer közös megegyezést követően kikerült a Dallas Fuel-től és ezáltal a ligából is. Bővebben erről a sztoriról egy korábbi írásunkban tájékozódhattok:

xQc felemelkedése és bukása az Overwatch League-ben

Sensevida | 18/03/13 10:20 Mint arról már sokan biztosan értesültetek, tegnap hajnalban a Dallas Fuel bejelentette, hogy megválnak botrányhős tank játékosuktól, Félix " xQc" Lengyel-től. A hivatalos közlemény szerint a játékos és a csapat közösen hozta meg ezt a döntést és a szervezet vezérigazgatója, az alábbiakat nyilatkozta: "Nem sok olyan játékos van mint Félix, aki ilyen rövid idő alatt annyi sikert ért volna el a Competititve Overwatch közösségében.

Röviden azért bemutatnám őt, egy magyar felmenőkkel rendelkező kanadai OW játékosról van szó, aki nem is olyan rég a Dallas Fuelben lövöldözte el ideje nagy részét. Az Overwatch megjelenésével egyidejűleg mondhatni ő is belevetette magát a Blizzard új FPS játékába, aztán sokat nem is kellett várni, hogy profi babérokra törjön. A mindössze 22 éves fiatalember rendre másra bizonyított a versenyeken, többek között a Denial eSports csapatában bontogatta szárnyait és gyorsan haladt előre a ranglétrán. Hihetetlenül tehetséges, de igazán a különc viselkedése miatt lett igazán kedvelt streamer.

Tartott egy AMA-t Redditten, szóval igyekeztünk kigyűjteni néhány igen érdekes kérdést és választ.

1. Melyik OWL csapatban játszanál a legszívesebben?

"Shanghai Dragons"

2. Mi az, amit nem tudnak az emberek arról az időszakról, mikor az OWL-ben voltál, de mégis megosztanál most velük?

"A színpadon nagyon hűvös van, de komolyan. Nem lehetne kicsit nagyobb hőmérsékletet teremteni? Tiszta vicc az egész."

3. Mi volt a terved mielőtt streamelni kezdtél?

"Ez egy érdekes kérdés, igazából kiléptem a suliból személyes dolgok miatt vagy legalábbis szüneteltettem a tanulást. Igazi terveim nem voltak, hogy őszinte legyek. Tettem a dolgomat és haladtam előre, bár nem volt meghatározott iránya az életemnek."

4. Miként derült ki, hogy a Main Tank a te legjobb posztod?

"Az első szezonban állandóan meghaltam Reaperként, amikor szétzúztak a tankok és bizony ideges lettem. Tehát elindítottam egy újabb keresést és mikor beléptem rákattintottam Reinhardt-ra, majd szétcsaptam mindenkit. Kiváncsi voltam mennyire lesz így nehéz számomra, bár akkoriban akár 16 órákat is játszottam naponta, szóval elég gyorsan léptem felfele a ranglétrán. Volt olyan, amikor a 78. voltam. Ekkor találkoztam egy meccsben Dahunnal. Akkor éreztem először, hogy tényleg nagyon jó vagyok és ezzel lehet kezdenem kéne valamit. Azt mondták, hogy Rein vagy Winston jó tankonk, ezért PP7-től - barátom és inspirációm -, aki a majommal nagyon jól tolta, sokat tanulhattam. A mechanikus skillem nem volt elegendő, hogy pöpec DPS játékos legyek, ezért is váltottam inkább. Ez egy kicsit el is szomorít, pláne ha visszatekintek, hiszen hihetetlenül nehéz main tanként carryzni, viszont nagyon fun dolog is egyben."

5. A játékbeli megérzéseink és a pozícionálás szempontjából mi a legjobb módja annak, hogy egyszerűen fejlődjünk (például napi 20 játékot toljunk le), vagy nézzük vissza a meccseinket, netán keressünk edzőt, de kevesebbet játszunk (5-10)? Mennyiség vagy minőség számít?

"Mindannyian másaik vagyunk. 20 meccs egy nap segíthet. Ha azt gondolod, hogy jó voltál, de mégis vesztettetek, talán akkor is visszanézheted a küzdelmet és megvizsgálhatod, hogy ki halt meg először stb., illetve hogyan segíthetnél a csapatnak még többet?! Többet válallhattál volna? Csak építsd fel a gondolataid játék közben. Nagyok sokat fejlődhetsz fejben, ha a hibáidra összpontosítasz és igyekszel javítani rajtuk."

6. Mit gondolsz Hanzo új képességéről és Brigitte-ről?

"Hanzo félelmetesnek tűnik, a skill plafon tényleg őrült magas most már nála, de elképesztő potenciál van benne. Brigitte mindent nehézkesebbé és lassabbá tesz. Olyan, mintha Reinal már nem is akarna mellette chargeolni az ember és szinte lehetetlen kiszedni bárkit is mellőle."

7. Ha üzenhetnél az OWL kezdete előtti önmagadnak, mégis mit mondanál?

"Higgadtabban kezeljem a dolgokat, és nem kéne túlreagálni egyes eseteket. Egyébként, amit egyszer elért az ember azt képes újra is.:("

8. Tudnál tanácsot adni, hogy miként kommunikáljon egy Main Tank?

"Nos a kommunikáció nem lehet olyan bonyolult. Nézzük is át gyorsan. Mátrixxal előre, szorítsd sarokba és szedd ki zent például. Ezekből nagyon sokat nyerhet az egész csapat. A legfontosabb, hogy mindig mond el, hogy ki az célpontod értesítsd a társaid, hogy mennyi sebzést szenvedtél el és okoztál rajta."

9. Blizzard mondott valamit arról, hogy megakadályozná a nevezésed más professzionális Overwatch versenyekre, mint például a világbajnokság? Tervezed egyébként, hogy megpróbálsz visszatérni a Overwatch ligába?

"Fáj hazudni vagy kerülni ezt a kérdést, egyszer majd talán elmondom a teljes sztorit. Kiszivárogtattam valamit vagy mondtam valamit, amikor Blizzardnál a ban procedúra folyamatban volt. Utólag azt mondhatom, hogy tévedtem, és úgy gondolom, hogy aggodalmuk valós volt. A permaban már beszédtáma volt. A bajnokság bővülni próbál és bizonyos feltételeknek is meg akartak felelni, szóval a végleges eltiltásom és a körülötte lévő hercehurca katasztrófa lett volna számukra. Nem én kértem, hogy nyomon kövessenek. A világbajnokság az egy teljesen más történet, a rendező jó ember és azt hiszem, ő szeretne adni esélyt. Megkérdeztem, és azt mondták, hogy nincsenek túl jó kilátásaim, de nem voltam belőle kizárva. Keményen dolgozok magamért és reménykedek a legjobbakban:)"

10 Mi a legnépszerűtlenebb véleményed az OW-ról?

"Töröljék a játékból Reapert"

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!