Komoly árat fizetett a Na'Vi a legújabb átigazolásért

Komoly árat fizetett a Na'Vi a legújabb átigazolásért

Néhány hónappal a TI8 előtt merész lépésre szánta el magát az ukrán csapat.

A Na'Vi Dota 2-es csapatánál megint változás történt, Nikola "LeBronDota" Popović helyére egy orosz játékos, Fedor “velheor” Rusikhin érkezett a napokban. A közlemény szerint már az ESL One Birminghamet is kihagyják, de ezzel a lépéssel szertefoszlott számukra a The International 8 meghívó álma, valamint a regionális kvalifikációra is selejtezniük kell.

Hiába foglalják el a 10. helyet és szereztek eddig 1199 pontot a Dota 2 Pro Circuitben, a szabályok értelmében az átigazolás olyan időpontban történt, amikor ez nem lehetséges. Így a Valve kénytelen az együttest a nyílt selejtezőkbe száműzni.

Az utóbbi időben ugyan a Na'Vi több versenyen is szerepelt, de igazán jó eredményt egyiken sem sikerült felmutatniuk, ezért sokak szerint várható volt egy hasonló lépés. Mindenesetre meglepő volt, hogy sutba dobták az eddigi szereplésüket a szezonban és embert cseréltek, szóval marad a gyakorlás és a kockázatos open qualifier a következő hetekben. Nem kis teher lesz a vállukon.

"Úgy döntöttünk, hogy lecserélünk egy játékost és visszalépünk Birminghamtől, ami egyébként is bizonytalan volt a vízumkérdések miatt. Most egy egyhetes kijevi bootcamp vár a csapatra, aztán egy hétre Kínába utazunk, ahol szintén a gyakorlásé a főszerep. Ha visszatértünk, akkor ismét irány Kijev, onnan fogjuk ugyanis lejátszani a nyílt selejtező mérkőzéseit. Természetesen szeretném megköszönni Nikolának az eddigi munkáját, nagyon elkötelezett volt felénk. Nagyszerű ember és remek volt vele együtt dolgozni, sokat segített nekünk." - osztotta meg gondolatait a váltással kapcsolatban a csapat menedzsere, Igor "caff" Sydorenko.

Ilya 'Lil' Ilyuk így visszalép az ötös pozícióba, a legújabb tag pedig a negyedik pozíciót veszi át. Ezzel a felállással tehát Birmingham kimarad, helyette lázasan készülnek majd a világbajnokságra, pontosabban a nyílt kvalifikációra, mely június 14-én kezdődik. Ha ez még nem lett volna elég, akkor Twitteren ketten még el is köszöntek egymástól. Nem volt zökkenőmentes búcsú, drámáról ugyan nem beszélhetünk, azonban Lil és LeBron még utoljára odaszúrt egymásnak:

Lil:

"Jó embernek lenni nem mesterség"

Lebron:

"Rossz csapattársnak lenni szintén nem mesterség, sok szerencsét az ötödik pozícióhoz, szükséged lesz rá"

Velheor egyébként a legutóbbi két szezont Tier 2-es orosz együtteseknél töltötte, játszott többek között az SFT-esports, Cascade és a Suicide Team színeiben is.

Na'Vi jelenlegi csapata:

  • Vladislav 'Crystallize' Krystanek
  • Danil 'Dendi' Ishutin (kapitány)
  • Viktor 'GeneRaL' Nigrini
  • Ilya 'Lil' Ilyuk
  • Fedor “velheor” Rusikhin

Szerintetek jó döntés volt a váltás?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!