Tudj meg mindent a Battlefield V-ről!

Tudj meg mindent a Battlefield V-ről!

A hivatalos bemutató alkalmával rengeteg dolog derült ki a soron következő epizódról. 

Túlzás nélkül állíthatjuk: a Call of Duty: Black Ops 4 bejelentése után tűkön ülve vártuk, hogy vajon a nagy riválisnak számító Battlefield mivel fogja meggyőzni a FPS rajongókat a legutóbbi rész gyorsan elmúló lendülete után. Szerencsére az összesen félórás prezentációba rengeteg információt passzíroztak bele a készítők, és megkaptuk az első hivatalos előzetest is. 


A londoni show keretein belül megtudhattuk, hogy a Battlefield sorozat már 16 éve boldogít minket, és a legújabb rész -ahogy korábban már szent meggyőződéssel állítottuk- valóban a második világháborúban fog játszódni. A készítők szerint azonban nem kell aggódni, hiszen nem újra lerágott csontot fogunk kapni, ami éppen a Ryan közlegény megmentése, vagy a Becstelen brigantyk sztorijába vinne vissza minket, hanem olyan történeteket és pillanatokat, amiket eddig még sehol nem meséltek el nekünk, és sehol se láthattunk. 

A bemutatón az is elhangzott, hogy minden idők leginkább magával ragadó Battlefield élményében lehet majd részünk, aminek több sarkalatos pontja is lesz. Egyfelől olyan egzotikus helyszínekre fogunk eljutni, mint például a hófedte skandináv területek, vagy a forró klímával rendelkező Afrika, miközben olyan karaktereket fogunk megismerni, akik megváltoztatták a történelmet. Az ígéretek szerint sokkal mélyebb kapcsolat lesz majd az aktuális univerzum és a játékosok között. 


Ennek érdekében klasszikus és vadiúj játékmódok is érkeznek. Utóbbiak közül kiemelkedik a grand operations, ami a nagybetűs világháborús hangulatot fogja elhozni, de sokak örömére újra lesz kooperatív lehetőség is, ami a Combined Arms nevet viseli. Ebben egyszerre 4 játékos vehet részt, akik ejtőernyősöket fognak alakítani. Feladatuk pedig annyi lesz, hogy az ellenfél vonalai mögé bújva észrevétlenül teljesítsenek majd különböző küldetéseket, miközben összedolgoznak egymással a megfelelő hatékonyság érdekében. 

Bekerül a játékba egy úgynevezett Fortification rendszer is, aminek a lényege, hogy fedezékeket építhetünk magunknak: bunkert, lövészárkot, stb. Ez fontos is lehet, már csak azért is, mert a pályán történő robbanások a BF5-ben már nem csak úgy lesznek hatással a karakterrel, hogy ha ránk esik egy bomba, akkor ágyő, hanem a lökéshullám felboríthatja a karakterünket.

Akik szeretik a második világháborús témát, azok örülni fognak, hiszen a készítők temérdek korabeli fegyvert, járművet pakolnak bele a játékba olyan harci eszközök mellett, amik tovább mélyítik a játék stratégiai vonalát. Bemutatkozik a The Company névre keresztelt újítás is, ami lényegében az általunk választott katonák, fegyverek és járművek személyes kollekcióját jelenti. Ezeket teljes mértékben egyedire tudjuk majd szabni, így biztosak lehetünk abban, hogy nem lesznek többet sablonos elemek a játékban. 


A fejlesztők külön leszögezték, hogy nem lesznek pénzért megvehető és bármiféle előnyt biztosító cuccok a Battlefield V-ben, mivel a skillre szeretnék helyezni a hangsúlyt. Valószínűleg a legörömtelibb hír, hogy a rajongók kéréseit figyelembe véve nem lesz premium pass sem, így a közösség nem fog véletlenül sem feldarabolódni amiatt, hogy valakinek nincsenek meg a legfrissebb élményhez köthető vadiúj pályák. 

A multiplayert először az idei EA Play-en láthatjuk majd június 9. és 11. között, viszont az már biztos, hogy a játék hivatalosan október 19-én fog megjelenni. Azonban, aki előrendeli a Deluxe változatot már október 16-án játszhat majd, míg az Origin Access tulajdonosok október 11-én vághatnak bele először a First Trial lehetőségnek hála.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!