Eltörölhetik a 2019-es ranked rendszer újításokat!

Eltörölhetik a 2019-es ranked rendszer újításokat!

Sok újdonságot mutatott be a Riot az új rangsorolt rendszer kapcsán, –azonban ezeket el is törölhetik, ha nem találnak minden problémára megoldást.

Riot SapMagic válaszolt azokra a felmerülő kérdésekre és aggályokra, amiket a közösség fogalmazott meg az új rendszer kapcsán, amit már korábban bejelentettek. Több témát is érintettek, –nézzük a legfontosabbakat, hogy mit és főleg miért változtatnak meg jövőre!

Ösvényekre leosztott rangsorolást kaphatunk 2019-ben!

Aioween,Greg | 18/04/26 08:30 Gondolom senkinek nem kell bemutatnom azt az érzést, amikor az automatikus csapatfeltöltés miatt másik szerepben játszhattuk le jó pár rangsorolt meccsünket. Általában habár a főszerepkörünkben tudtunk egy bizonyos (pl Platina) szinten teljesíteni, az adott „töltelékszerepben" nem feltétlen ugyanazt a színvonalat hoztuk.

Miért pont most változtatjátok meg a rangsorolt rendszert?

"Az egyik legnagyobb kérdés, ami felmerült: "Ki kérte, hogy változzon a rangsorolt rendszer?". Azért vágtunk ebbe bele, mert sok olyan régi játékost láttunk, aki egyszerűen kiégtek tőle az évek során. Ez logikus, hiszen lényegében ugyanazt csinálják újra és újra ugyanazért az eredményért. Az is fontos kérdés, hogy utoljára két évvel ezelőtt nyúltunk hozzá ehhez a rendszerhez, amikor bevezettük a pozícióválasztás lehetőségét.

Teljesen mindegy, hogy egy hősfrissítésről, vagy egy olyan nagy rendszerről van szó, mint a ranked, próbálunk arra koncentrálni, hogy mitől lehet szórakoztatók és különleges. Aztán azt nézzük meg, hogy mik a fontos elemek, ezeket több szempontból is megvizsgáljuk. Azt mondják a játékosok, hogy bizonyos részek nem jók? Nem teljesít túl jól egy rész, amit elterveztünk? Olyan irányba mozdítja a játékot, ami nem túl szórakoztató?

A rangsorolt meccsek esetében ezek összességéről beszélhetünk. Az új tierek és a besorolók ezeket a problémákat tervezik megoldani, valamint más frissítésekkel az összes játékost szeretnénk jobban kiszolgálni, függetlenül, hogy milyen szinten játszanak, és új kihívásokat biztosítani nekik. Úgy gondoljuk, hogy ezek megfelelő célkitűzések, de még rengeteg munka vár ránk. Nézzük miért aggódtok ti!"

Attól féltek, hogy az új rangsorolt rendszer túlságosan grind szagú lesz.

"Azzal, hogy külön szedjük ösvényekre a rangot, úgy tűnhet, hogy kétszer annyi meccset kell lejátszani, hogy elérd ugyanazt a szintet két helyen is, nem hogy három vagy négy, netán öt szerepben. Ezt jobban kifejtjük majd a következő posztunkban, de a lényeg, hogy nem kell kétszer annyit játszani, hogy elérjük ugyanazt a szintet két külön helyen.

Azt is megkaptuk, hogy gondolnunk kell azokra is, akik általában fillt választanak. Az ő számukra lassabbnak tűnhet a haladás, ami nem egy túl jó érzés. Ez egy jogos felvetés, itt még dolgozunk a megoldáson. Ha "kiközösítenénk" a Fill játékosokat, azzal elbuknánk egy elég egyértelmű célt, hogy mindenki megfelelően tudjon fejlődni a játékok során."

Attól féltek, hogy mások nem fogják a meccseket annyira komolyan venni.

"A pozíciókhoz kötött rangsorolt rendszer lehetőséget teremt, hogy off role helyeken is kihívásokat találjunk magunknak anélkül, hogy a fő pozíciót veszélyeztetnénk. Egy darabig mi is aggódtunk emiatt, hogy esetleg egyesek nem fogják komolyan venni, ha off role-ra kerülnek, mert ott nincs akkora tét. Sőt, egyes játékosok akár még direkt is el akarják majd rontani az élményünket, mert tudják, hogy ez nincs rájuk komoly hatással.

A meccsek minősége egy versenykörnyezetben kritikus fontosságú, mert ez tartja életben a rangsorolt rendszert. Elég sok lehetőséget térképeztünk fel, de a visszajelzésetek tovább erősíti ezt az aggályt. Mindenképpen egy bombabiztos megoldást kell találnunk, mielőtt továbblépünk."

Attól féltek, hogy a pozícióspecifikus meccskeresés kihasználható lesz.

"Ezen is aggódunk. Igazság szerint ezzel a résszel foglalkoztunk a legtöbbet eddig, hogy miként lehetne megoldani. Egyelőre két komoly helyzet van, ami kezelésre szorul. Először is aggódunk, hogy egyesek majd off role-ra fognak belépni (alacsonyabb eloval), majd a hősválasztásban váltanak szerepet az előny miatt. Másodszor pedig egyes játékosok ezt akár továbbvihetik azzal, hogy egy duo partnerrel csinálják meg mindezt és állandóan szerepet cserélnek.

Szeretnék nagyon tisztán fogalmazni: úgy gondoljuk, hogy a pozíciókra bontott rangsorolt rendszer egy nagyon jó része lehet ennek az egésznek, ha jól csináljuk, akkor az egész felfrissülhet és újra új élményt adhat. Egyelőre még folyik a rendszer véglegesítése, és a problémák megoldása, hogy csökkentsük a visszaélések lehetőségét egy olyan szintre, ahol már nem jelent problémát, de ha ezt nem tudjuk megoldani, akkor ezt az új elgondolást semmiképpen sem fogjuk bevezetni. Pont."

A jó része.

"A grindolást és a visszaélést leszámítva a legtöbb játékost pozitívan fogadta a változásokat a rangsorolt rendszer kapcsán. A divíziók bővítése nagyon jó ötletnek tűnt sokak számára, hogy kiegyenlítsük a haladást és a játékosszinteket, ezen kívül az átgondolt besoroló rendszer is sokaknak tetszett. A splitek és az átgondolt jutalmak még egy kis alakításra szorulnak. A nyárt követően mindenképp mélyen elmerülünk még ezekben, ha már megvannak a részletek."

Hogyan tovább?

"A következő posztunkban terveink szerint nagy aggodalmakat fogunk eloszlatni, ami sok játékosban felmerült. Azt követően pedig visszatérünk az elejére, hogy átvegyünk ismét mindent. Alakítás. Meghallgatás. Alkalmazás. Ismétlés. Végig ez lesz nyáron és ősszel is. Készüljetek fel, ez egy hosszú menet lesz. Addig is, szóljatok, ha valami fontosat kihagytunk volna."

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!