Kiakadtak a rajongók a Battlefield V bemutatóján

Kiakadtak a rajongók a Battlefield V bemutatóján

Nem mindenkinek jön be a legújabb irányvonal. 

A múlt hét egyik legnagyobb eseménye volt a Battlefield V londoni leplezése, amikor is rengeteg dolgot megtudtunk az októberben érkező új résszel kapcsolatban. Egyúttal megkaptuk az első hivatalos előzetest is, ami sok rajongónál kiverte a biztosítékot, akik dislike-okkal halmozták el a videót. Jelenleg 8 milliós megtekintés után 308 ezer van rajta, míg csak 273 ezer lájk–, és kommentekben kezdték ekézni a játék fejlesztőit, akik serényen el is kezdték törölni a negatív hozzászólásokat. 


A legtöbben két dolgot kifogásoltak: a női katona hangsúlyos szerepeltetését, illetve azt, hogy a második világháborús alkotásokhoz viszonyítva mennyire színgazdag, csilivili látványvilágot raktak össze a DICE munkatársai. Elsőre mi is csak furcsán pislogtunk, amikor a festett arcú, művégtaggal rendelkező, gyakorlatilag elpusztíthatatlan csajt megláttuk a trailerben, de közben meg azt is érdemes figyelembe venni, hogy ez pont a fejlesztők hangoztatott teljes személyreszabhatóságot akarja szimbolizálni

A Battlefield V fejlesztési munkálataiért felelős csapat vezérigazgatója, Oskar Gabrielson hosszan reagált az őket ért vádakra, miszerint a legújabb részt a nyitottságot és a diverzitást figyelembe véve készítik. Elmondása alapján mindig is jellemző volt rájuk a határok feszegetése és az, hogy váratlan élményeket adnak a játékosoknak. 


Ugyebár a DICE már korábban leszögezte, hogy a kampókezes szereplő azért szerepel benne, mert az amerikai hadsereg a második világháború alatt valóban készített ilyeneket azok számára, akik megsérültek a csaták alatt. Oskar azt is elmondta, hogy mindenki olyan karakterrel játszhat majd, amilyennel szeretne, és ezt akarták az előzetessel is hangsúlyozni. Éppen ezért –bár rengetegen lázadtak ellene–benne lesznek a végleges változatban a hasonló kinézetű szereplők is.

Szerencsére az idei EA Play alkalmával még többet megtudhatunk majd a játék multiplayer részéről, így a DICE is szépíthet eddigi teljesítményén. Mindenesetre abban talán egyetérthetünk, hogy a Battlefield 1 szenzációs előzetese után annyira más hangvételű trailert kaptunk, hogy nem csoda, hogy kiborult a rajongóknál az a bizonyos bili. Ettől függetlenül bízunk abban, hogy egy ahhoz hasonló, zseniális játékot fogunk kapni 2018 októberében.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!