Ennyire nehéz lesz a Shadow of the Tomb Raider

Ennyire nehéz lesz a Shadow of the Tomb Raider

Fel kell kötnünk a gatyát ha szeretnénk végigvinni Lara legújabb kalandját. 

Még április végén adtunk hírt arról, hogy megérkezett a Shadow of the Tomb Raider első hivatalos előzetese, ami Lara Croft életének legsötétebb óráiba adott egy hangulatos, 3 perces betekintést. Azóta kaptunk újabb információkat is a játékról és azt is megtudtuk, hogy hogyan játszhatunk vele a lehető leghamarabb. Most pedig összeszedtük nektek, hogy miket érdemes még tudni a szeptember 14-én érkező epizódról. 


A játék kiadójának számító Square Enix leszögezte: egyáltalán nem fogják magukra hagyni a játékosokat a kb. 15 órát felölelő alapsztori felgöngyölítése után sem, hiszen minden hónapban egy-egy új DLC-t fognak megjelentetni, ami vadiúj kihívásokkal várja majd a rajongókat. A Hitman mintájára született koncepciót annyira komolyan veszik, hogy a megjelenéstől számítva egészen jövő áprilisig fogunk ilyen tartalmakat kapni, –úgyhogy garantáltan nem fogunk unatkozni! 

Volt viszont egy kis kavarás a játékkal kapcsolatban, de végül kiderült, hogy az XBOX ONE X tulajdonosok két opció közül választhatnak majd: vagy a 4K felbontás melletti 30 fps mellett teszik le a voksukat, vagy maradnak a megszokott 1080p 60 fpsnél. Ugyanakkor az XBOX One S rajongóknak se kell aggódniuk, hiszen –a fejlesztők elmondása szerint– a legszebb játék lesz a Shadow of the Tomb Raider, amit valaha láttak. 


Sokan hihetették azt, hogy Lara legendás dupla pisztolya vissza fog térni az új rész alkalmával. Sajnos a készítők gyorsan lehűtötték a kedélyeket: szerintük kedvenc főszereplőnk íja már jóideje felváltotta a korábbi fegyvert, így ebbe az újabb, modern megközelítésbe már nem fog beleférni. Útközben azt is megtudtuk, hogy a Shadow of the Tomb Raider közel 100 millió dollárból készül, viszont ez a tetemes pénzmennyiség pusztán a játék fejlesztési munkálatait fedezi és mellette még 35 milliót szánnak a marketingjére. 

A minap pedig a játék rendezőjének nyilatkozata lepett meg minket; elmondása szerint a legújabb rész a franchise eddigi legnehezebb darabja lesz, –pedig ha visszagondolunk a korábbi epizódokra, akkor találunk közöttük egy-kettő combosabb példányt. Egyúttal azt is megtudtuk, hogy Lara vadiúj kalandja lényegesen nagyobb lesz a megszokottnál, amiben a szürkeállományunkat sokkal intenzívebben megdolgoztató fejtörők is helyet fognak kapni. 

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!