Ez a 8 csapat kap meghívót a The International 8-ra!

Ez a 8 csapat kap meghívót a The International 8-ra!

Az utolsó nagy versenyt követően kialakult a végső sorrend, ez a 8 csapat pedig meghívót kap majd a Valve-tól az augusztusi vb-re.

A Team Liquid elhódította ebben a szezonban az első Major trófeáját, miután 3-2-re legyőzte a Supermajor fináléjában a Virtus.Pro együttesét. Miután véget ért az ünneplés, és átadták az első helyezettnek járó díjat, kijelenthetjük, hogy véget ért az évad, hiszen az utolsó Dota 2 Pro Circuit pontokat is kiosztották. Ezzel pedig kialakult a névsor, akiket meghívnak az augusztusban Kanadában tartandó The International 8-ra.

Nem ért senkit meglepetésként, hogy az élen az oroszok, azaz a Virtus.Pro végzett. 12 DPC versenyen vettek részt, melyből ötöt megnyertek, és további tizen is a legjobb négyben végeztek. A legrosszabb eredményük két 5-6. helyezést jelent. Egyedül ők jutottak 10k pont fölé.

A Team Liquid ennek ellenére szorosan ott loholt mögöttük. Az utolsó győzelmükkel egészen az ezüst éremig jutottak a vb címvédői. 13 rendezvényen jelentek meg, melyből végül négyet –egy major összesen– behúztak és tizenegy további versenyen érték el a legjobb négyet.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a PSG.LGD léphetett fel. A torna előtt még a negyedik legtöbb pontot birtokolták, míg a Team Secret a második helyen tanyázott, utána azonban szépen helyet cseréltek.

Az utolsó négy helyezettnek a sorrendje nem változott a Supermajor után sem. Néhány együttesnek volt még sansza előtte, hogy a DPC ranglista legjobb 8 helye közé beverekedje magát –ha Kínában a top 4-ben végzett volna–, de a fentebb leírt gárdák nem hagyták meg ezt a lehetőséget.

Ez pedig azt jelenti, hogy egyenes ágon a VGJ.Thunder is ott lesz a TI8-on, Leong 'DDC' Fatmeng mellett mindössze Clement 'Puppey' Ivanov és Kuro S. 'KuroKy' Takhasomi mondhatja el magáról, hogy az összes világbajnokságon részt vett.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!