A Houston Outlaws komolyan beleszólt a rájátszásért folytatott küzdelembe

A Houston Outlaws komolyan beleszólt a rájátszásért folytatott küzdelembe

Ráadásul a New York Excelsior hatalmas meglepetésre ismét kikapott. 

Az Overwatch League alapszakasza ezen a héten a végéhez ér, szerencsére viszont a szezonvégi rájátszásért folytatott csatározás még korántsem lefutott és a fennmaradt szabad helyre még három csapat is odaérhet. A hét nyitónapján hatalmasat játszott a Seoul Dynasty, amivel sikerült versenyben maradniuk, ha kíváncsiak vagytok a mérkőzésre, az alábbi cikkünkben vissza tudjátok nézni. 

A Seoul Dynasty életben tartotta a rájátszásról szőtt reményeit

A koreai csapat továbbjutásához azonban még mindig egy kisebb csoda kellene.

Na de nézzük is meg, mi történt az alapszakasz utolsó hetének második napján!

Houston Outlaws vs. Philadelphia Fusion

A szezonvégi rájátszásba való továbbjutáshoz a Philly-nek csupán egy meccset kellene megnyernie a héten és első körben úgy tűnt, hogy a Houston könnyű falat lesz számukra. Szerencsére azonban a papírforma ment is a kukába, mivel a Houston remek teljesítményt nyújtva behúzta a mérkőzést, amivel ha csak matematikailag is, de visszakerültek a továbbjutásért folyó harcba. A Fusion viszont elég nagy ziccert hagyott ki és ha nem győzik le majd a Spitfire-t, búcsúzhatnak a playoffs-tól. Houston Outlaws vs. Philadelphia Fusion: 3-1.

Florida Mayhem vs. London Spitfire

A Spitfire fél lábban már a rájátszásban volt a meccs előtt és számítani lehetett rá, hogy a Mayhem ellen könnyű győzelmet fognak aratni. Nos a találkozón sajnos semmi meglepetés nem történt és a koreaiak lazán kinullázták a Floridát, esélyt sem adva nekik a pontszerzésre. A Spitfire ezzel ott lesz a szezonvégi rájátszásban, ráadásul utolsó meccsük a Fusion ellen rengeteget számít majd a fennmaradó egy hely szempontjából. Florida Mayhem vs. London Spitfire: 0-4.

New York Excelsior vs. Boston Uprising

Előző héten megindult egy elmélet, miszerint a New York Excelsior nem nyújt 100%-ot már ebben az etapban, aminek köszönhetően a Valiant és a Gladiators ellen is veszítettek. Nos úgy tűnik, hogy a teória helyes, ugyanis a Boston elleni találkozón mintha ott sem lettek volna és simán hagyták nyerni az ellenfelet. Ez a hozzáállás bizonyos szempontból megérthető, mivel a játékosok több hónapon át nyújtottak kimagasló teljesítményt, azonban a liga szerződésének van egy záradéka, amiben lefektetik, hogy minden meccsen kötelesek 100%-ot nyújtani a sportszerűség értelmében. Természetesen az is benne van, hogy a csapat már a playoffs-ra készül és nem szeretnék kiteregetni a kártyáikat, azért ennyire throw-olni talán mégsem kellene. New York Excelsior vs. Boston Uprising: 1-3.

Érdekesség egyébként, hogy a rájátszás utolsó helyéért ilyen esélyekkel rendelkeznek a csapatok jelenleg.

Overwatch League on Twitter

The standings are still in flux for the season! #OWL2018 There's only 2 days left to determine the Top 6 for Playoffs! Watch this week's games to find out who makes it: https://t.co/U6dIipgQGs

A Stage 4 utolsó hetének harmadik napján az alábbi mérkőzések várnak ránk. 

  • Houston Outlaws vs. New York Excelsior - 01:00
  • Los Angeles Gladiators vs. Seoul Dynasty - 03:00
  • Dallas Fuel vs. Los Angeles Valiant - 05:00

Az összecsapásokat az Overwatch League hivatalos Twitch csatornáján, a hivatalos honlapon vagy az MLG oldalán tudjátok követni. 

Jó szórakozást mindenkinek!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!