Első TI8 nyílt selejtezők: Téves kizárás, rage quit és 2011 bajnokának bukása

Első TI8 nyílt selejtezők: Téves kizárás, rage quit és 2011 bajnokának bukása

Betyárosra sikerültek a vb nyílt selejtezőien első fordulói. Volt itt minden mi szem szájnak ingere.

Mindenki ott szeretne lenni a Dota 2 és talán a világ legrangosabb e-sport eseményén, a The International-on. A 8. kiírás nyílt selejtezői régiónként –az időzónát nem figyelve– mondhatni egységesen indultak el. Tekintsük hát át, hogy kik jutottak be a zárt kvalifikációba az első kör után.

Európa

Nem kis nevek álltak a startvonalhoz ezen a selejtezőn. Rögtön ott a játékoscseréket végrehajtó OG –s4 és Fly az EG-be igazolt–, visszatért ugyanis Ana, valamint egy újoncot is avattak Topson személyében. Nagy meglepetés lett volna, ha nem sikerül probléma nélkül végigmenniük az ágrajzon N0tailéknek. Bár a legjobb 8 között az első mérkőzést bukták az Unchained Esports ellen, aztán viszont megemberelték magukat, és fordítottak, majd az Elements Pro ellen bebiztosították a továbbjutásukat a zárt kvalifikációba. A másik ágon az Alliance menetelt remekül, az utolsó fordulóban a Wind and Rain azonban az útjukat állta. FoREv új, mondhatni kevésbé ismert társaival (Milan, Ritsu, Kitrak, Bryle) beverekedte magát a kvali következő részébe.

Az első selejtező továbbjutói: OG, Wind and Rain

Észak-Amerika

A tisztes megújuláson átesett Evil Geniuses bizonyította, hogy ott a helyük a zárt selejtezőben, Fear és Misery nélkül is veretlenül masíroztak át a mezőnyön, többek között a VGJ.Storm-ot is kiütve. A másik ágon a compLexity volt hasonlóan magabiztos, a harmadik helyet az eddig még nem igazán ismert Team Baidu kaparintotta meg.

Az első selejtező továbbjutói: EG, compLexity, Team Baidu

Független Államok Közössége (FÁK = CIS)

Ahol a Team Empire könnyedén nyert, ott 2011 világbajnoka, a Natus Vincere elbukott. Előbbi csapat mondhatni félgőzzel elérte a továbbjutást érő helyet, mellettük pedig a Double Dimension verekedte át magát a nyílt selejtezőn, miután megverték a Na'Vi-t kiejtő Espada-t 2-0-ára. Ez azonban a vesztes csapat kedvét nem igen vette el, ugyanis a bronzmeccsen kiharcolták a zárt kvalifikációban való részvétel jogát. Időközben már azt is tudni, hogy a második selejtezőn is elbukott a Na'Vi, miután vereséget szenvedtek az imagine hehe-től a legjobb 32 mezőnyében.

Az első selejtező továbbjutói: Team Empire, Double Dimension, Espada

Kína

Számos erős együttes döntött az indulás mellett, nekivágott a küzdelmeknek a Dota 2 első éveinek meghatározó csapata, az EHOME, bepróbálkozott az LGD.Forever Young, a szebb napokat látott CDEC Gaming és az IG.Vitality is. Az egyik ágon egy meglepetés gárda, a Team Serenity mégis maga mögé utasította a többieket, míg a másik ágon egészen megdöbbentő esemény történt. Az adminok ugyanis habozás nélkül lazán kizárták az iG.Vitality-t a Keen Gaming ellen, miután a betiltott Wildwing tornádót használták. Időközben viszont kiderült, hogy már javította a Valve ezt a bugot, –így helytelenül döntöttek. A későbbiekben visszavonták a kizárást így az iG.V mégis ott lehet a zárt selejtezőbe.

Az első selejtező továbbjutói: Team Serenity, iG.Vitality, CDEC Gaming, Keen Gaming

Délkelet-Ázsia

A kisebbik TNC ötös, a Tigers kemény döntőt játszott a Geek Fam ellen, végül legyűrték őket 2-1-re, így öregbíthetik névadójuk hírnevét, míg a másik ágon az Alpha Red örülhetett a végén a győzelemnek.

Az első selejtező továbbjutói: TNC Tigers, Alpha Red

Dél-Amerika

A leggyengébbnek tartott régió sem bővelkedett a meglepetésekben. A két óriás, az SG e-sports és a paiN Gaming simán jutott tovább, míg a harmadik helyet az Infamous szerezte meg nagynehezen. Hogy miért mondom ezt? Egyik játékosuk, Madara elég könnyen felkapja a vizet, a mostani versenyen például a Midas Club ellen borult el az agya az első öt perc után, majd hetykén távozott a meccsből és otthagyta csapatát. Szerencsére sikerült jobb belátásra bírni őt, így végül csak ki tudták harcolni a következő körös selejtező jogát.

Az első selejtező továbbjutói: SG e-sports, paiN Gaming, Infamous

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!