A Team Spirit és a For The Dream nagy lendülettel kezdte a zárt TI8 selejtezőket

Nincs megállás: a rengeteg nyílt selejtezős meccs után elindultak a zárt kvalifikációk is két régiókban.

Az elmúlt napokban szerintem több tétmérkőzést játszottak, mint az elmúlt félévben összesen. Végéhez értek a nyílt selejtezők, és a Valve szűkös menetrendje miatt a zárt kvalifikációkat a mai napon Kínában és a Független Államok Közösségén (FÁK) belül már el is kezdték, Dél-Amerikában pedig néhány óra mulva indul útjára a meccsdömping. 22 csapatból mindössze 4 jut ki az augusztusi rendezvényre ebből a három zónából, melyről a következő négy nap folyamán fognak dönteni. Európában és a többi kontinensen június 22-től kezdődik a megmérettetés

FÁK (CIS)

A legtöbb régió top csapatainak nagy része átverekedte magát az előző fordulón, azonban a Natus Vincere mindkétszer elbukott. Az első selejtezőben egy karnyújtásnyira volt a továbbjutás, de végül nem sikerült Dendiéknek a várva várt áttörés. Zsinórban másodszor hagyja ki az ukrán egyesület a világbajnokságot.

Ez a régió mindössze két közvetlenül meghívott csapattal büszkélkedhet: Vega Squadron és a FlyToMoon. Ez a két együttes az a két csapat, amely február óta nem változtatott a felállásán.

A Team Empire az utóbbi időben remek formát mutatott, Dota 2 Pro Circuit utolsó hónapjaiban rendre meg tudta mutatná magát a rendezvényeken. Pontot ugyan nem sikerült gyűjteniük, de veszélyes ellenfelek lesznek az egyszer biztos. Legutoljára tavaly decemberben nyertek versenyt, akkor a ROG Masters 2017-et húzták be.

A Vega Squadron április 15-én végzett a Starladder ImbaTV Invitational 5. szezonjának 3-4. helyén, amiért 90 pontot kaptak. Ettől többet nem sikerült szerezniük, ez pedig azt jelenti, hogy ezen fellángoláson kívül nem igazán tudtak kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani.

A másik meghívott, a FlyToMoon papíron a legjobb együttes jelenleg a Virtus.Pro mögött a CIS közösségen belül. A Vega mögött végeztek a Starladder ImbaTV Invitational-on, viszont az Epicenter XL idei kiírásában a dobogó legalsó fokára állhattak fel. Erős ötösük van, és joggal pályázhatnak az egyetlen TI8-at érő hely megszerzésére.

  • Vega Squadron: Palantimos, UnderShock, Blizzy, Zayac, CemaTheSlayer, Kipspul
  • FlyToMoon: Silent, Iceberg, nongrata, Nofear, ALWAYSWANNAFLY, Sh4dowehhh
  • Team Empire: fn, Naive-, Ghostik, Chuvash, Miposhka, ArsZeeqq 
  • Double Dimension: Cooman, Pikachu, chshrct, VANSKOR, KingR 
  • ESPADA: iLTW, Nix, 633, Immersion, Misha, TheHeartlessKing 
  • Team Spirit: Illidan, G, DkPhobos, Biver, Fng 
  • 20 min afk les: Nikobaby, .Ark, Flow, SoNNeikO, Sonic 
  • Gambit Esports: yoky, Daxak, Afterlife, Bignum, yume

A tabella jelenlegi állása:

Kína

Az Invictus Gaming szebb napokat is megélt együttes, 2012-ben ugye egy felejthetetlen párharc után ők emelhették magasba a második The International trófeáját. Azóta sok víz lefolyt a dunán, és a Na'Vi-hoz hasonlóan ők sem igazán találták meg a visszautat a csúcsra. Egyetlen pont nem sok, de annyit sem sikerült összeszedniük a közel egy éves DPC szezon alatt. Mégis joggal mondaná az ember, hogy ott lesznek az első két  –továbbjutást érő– hely valamelyikén. Hosszú az út addig, de egyelőre jól startoltak BoBoKa-ék.

A többi együttesről nehéz lenne érdemben nyilatkozni, képesek lehetnek kimagasló, ugyanakkor pocsék teljesítményre is. Mi sem példázza ezt jobban az LGD.Forever Young idei sorozata, 199 pontot gyűjtöttek a játékosaik, a cserék miatt mégis a nyílt selejtezőkbe száműzte őket a Valve. Ráadásul itt sem mutattak igazán acélos játékot, hiszen csak a második nekifutásra sikerült bejutniuk a zárt selejtezőbe. Szóval ebben a régióban tényleg minden megtörténhet.

  • Invictus Gaming: Agressif, Xxs, Srf, BoBoKa, Q
  • Team Serenity: zhizhizhi, Zyd, XinQ, Pyw, XCJ 
  • Keen Gaming: Mevius, 荧, dark, yoona, 天命
  • CDEC Gaming: Sea mew, ASD, Newbie, 教徒, marlin 
  • iG Vitality1: Meracle, HAlf, InJuly, super, dogf1ghts 
  • For The Dream: siumang, loveyouloveme, BEYOND, James, Roddgeee 
  • LGD.Forever Young: Monet, Super, Inflame, Ahfu, Yao 
  • Young Dumb: JiaJia, Ferrari_430, kaidou, cat feces, Zei9 

A tabella jelenlegi állása:

Dél-Amerika küzdelmeire jó néhány órát várnunk kell még, addig is angol nyelven itt tudjátok követni az eseményeket:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!