"Crusty megjelenése előtt egyáltalán nem tudtam megmutatni, mire is vagyok képes" - iddqd

A San Francisco Shock játékosa legutóbbi interjújában őszintén beszélt arról, milyen is volt a kispadon tölteni az alapszakaszt.

Habár sokaknak úgy tűnik, hogy az Overwatch játékosok élete csak játék és mese, –azért nem feltétlenül ilyen egyszerű a profik karrierje. Nemrég például a San Francisco Shock játékosa, –Jay "sinatraa" Won– írt egy igencsak őszinte bejegyzést arról, milyen volt hónapokig csak a háttérből figyelnie a csapatát, 18-ik születésnapja után pedig mekkora nyomás alatt volt, amikor először debütált a ligában. Ha kíváncsiak vagytok a beszámolóra, az alábbi cikkünkben tudjátok azt megtekinteni.

"Azt szeretném, ha a közönség, a liga egyik legjobb játékosaként ismerne engem" - sinatraa

Sensevida | 18/06/05 19:25 "Minden nap, mikor beszállok az Uber-be, a sofőr megkérdezi, hogy mit is dolgozom a megélhetésért. Ilyenkor természetesen el kell magyaráznom, hogy profi videójátékos vagyok, és mikor a keresetemre terelődik a téma, csak annyit válaszolok: Igen, elég sokat kaszálok.

Most ismét egy kicsit komolyabb témát szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani, ugyanis nemrég az egész szezont kispadon töltő André "iddqd" Dahlström interjú sorozatot adott a The Game Haus oldalának, amiben elmeséli, milyen is a száműzött játékosok élete, illetve milyen pozitív hatással volt karrierjére és a csapatra az új vezetőedző,  Da-hee "Crusty" Park. Vágjunk is bele!

Őrült szezon áll a Shock mögött és neked különösen egyedi rálátásod van erre. Mi volt az a legfontosabb lecke, amit megtanultál az elmúlt hónapokban, mialatt nem játszottál?

"Türelmesnek lenni. Őszintén szólva úgy gondolom, hogy sok olyan játékos nevében beszélek most, akik nem tudtak annyi játékidőt szerezni maguknak, mint szerettek volna. Ilyen helyzetben különösen fontos az, hogy a "Játszani akarok!" hozzáállásról le kell váltani, mert a kispadon is értékes tapasztalatokat lehet szerezni. Egy idő után elfogadtam, hogy még nem jött el az én időm. Előbb vagy utóbb persze eljön majd, de nem nagyon számítok rá, inkább megpróbálok bizonyítani minden pozícióban, legyen szó aktív játékosról vagy kispadosról, vagy csak akár egy olyan valakiről, aki kívülről segíti a játékosainkat. Az egész első szezon alatt folyamatosan felajánlottam mindenkinek a segítségem és megpróbáltam mindenkit támogatni, aki szeretett volna jobbá válni, még BABYBAY-nek is segítettem. A sikerei egy részében én is részt vettem, igaz csak a háttérből. 

Őszintén szólva nem is bánom, hogy egy picit távol kerültem a rivaldafénytől. Az Overwatch League előtt az egyik legismertebb személyiségnek számítottam a profi közösségen belül és mindenki veterán játékosként tekintett rám, de most már nem zavar, ha a kamera előtt vagy éppen mögött kell lennem. A szezon legnagyobb kihívása egyébként mindenféleképpen az volt, hogy elfogadjam, ez most nem az én időm, köszönhetően néhány nem várt körülménynek a szezon elején. Semmi rossz nem történt, csak néhányan gyorsabban hozták ki magukból a legjobbat mint én és a meta őket favorizálta. Ilyen helyzetben biztonságosabb döntést kell hoznia a csapatnak, ami pedig semmiféleképpen sem én voltam és ezt elég nehéz volt elfogadnom. "

Szeretnéd megtartani ezt a mentalitást a második szezonra is, vagy több erőt fogsz belefektetni az egészbe, hogy eljöjjön a te időd?

"Jelenleg a Shock érdekes szituációban van a vezetőedző váltás miatt. Úgy hiszem, hogy az előző edzőnk legnagyobb hibája az volt, hogy nem kaptam tőle elég gyakorlási lehetőséget. Egy idő után úgy éreztem, hogy a csere eléggé érik nem csak miattam, de a csapat egészsége miatt is. "

Ezen a ponton a Boston Uprising-tól átigazolt edző, Crusty belépett az interjú szobába és ő is elmondta véleményét a szituációról.

Crusty megjelenése előtt egyáltalán nem tudtam megmutatni, mire is vagyok képes hitscan specialistaként, vagy nevezzük akár minek is. A váltás előtt ráadásul még a csapat a lehetőséget sem nagyon kereste arra, hogy gyakorló lehetőséget biztosítsanak nekem, amint azonban megjelent, minden megváltozott, de szerintem erről ő maga is szívesen beszélne"

Crusty: Nagyon sajnálom, hogy iddqd ilyen sokáig volt kispados, mivel a mechanikai képességei és a játéka egyszerűen őrületes, a probléma viszont a tapasztalat hiányával van. Mindig is szerettem volna őt használni, de sosem volt rá idő, mert az Overwatch League túlságosan gyors és a meccsek közti szünetek nagyon rövidek. A körülmények ellenére hagytam neki helyet a scrim-eken, mert tényleg szerettem volna pályán látni, aztán a kicsit több mint másfél hónap mégsem volt elegendő, ezért tudtuk csak az utolsó meccsünkön becserélni. 

iddqd: "Ahogy korábban is említettem, ha Crusty az első naptól velünk van, akkor sokkal többet láthatott volna a közönség belőlem, nem említve azt, hogy kétszer olyan jó lennék, mint most vagyok. Az érkezése óta eltelt fejlődésem a realitások határát súrolja és rengeteg mindent tanultam tőle, –nem csak magáról a játékról, hanem arról is, miként legyek jobb csapattárs.

Tudjátok, majdnem hét hónapig a kispadon ülni abszolút nem segít semmiben. Csak ülsz otthon, távol vagy a csapattól és egyszerűen nem tudsz nekik segíteni. Crusty ezzel szemben arra törekszik, hogy mindenkit be tudjon vonni és legyen valami dolgunk, továbbá arról is gondoskodik, hogy folyamatosan gyakoroljuk, profi játékosnak érezzük magunkat, illetve jól kijöjjünk egymással. Személy szerint nekem ismét szórakoztatóvá tette ezt az egészet ahelyett, hogy csak otthon ülnék és nem csinálnék semmit. Az kispados élet abszolút kiábrándító, és kicsit depressziós is lesz az ember. "

Szóval nyugodtan kijelenthető, hogy Crusty érkezése megváltoztatta a mindennapjaidat?

"Simán, ráadásul nem csak az enyém, hanem a csapaté is nagy változásokon ment keresztül."

Kicsit rátérve a második szezonra, a Shock egy olyan csapat lehet, amivel számolni kell majd a ligában? Illetve mennyire vagy biztos abban, hogy készen álltok-e a kihívásra?

"Igazából ha hallgatunk majd Crusty-ra, akkor igen. Ahogy ő is mondta korábban, megvan bennünk a potenciál, megvannak a tehetségeink és minden másunk a sikerhez, csak a darabkákat össze kell raknunk. Crusty jelenleg fantasztikus munkát végez a csapattal és a fejlődést látva biztosan versenyképesek leszünk, ha pedig mondjuk ad még nekünk hat hónapot, akkor a liga top csapatai közé kerülhetünk. "

Melyik másik csapat okozhatja majd nektek a legtöbb kihívást?

Crusty: "Nagyon nehéz lenne ezt megmondani így hirtelen."

iddqd: "Szerintem a Dynasty eléggé meg fog erősödni a második szezonra, mivel egyáltalán nem elégedettek a teljesítményükkel. A Mayhem néhány változtatással nagyon jó csapat lehet, viszont nekik is össze kell rakniuk a kirakóst, ahogy mi is tettük. Ott van nekik Sayaplayer, aki egyszerűen zseniális, plusz Logix, aki az elmúlt hónapokban elég alul értékelt volt, de a színpadon már remekül tud teljesíteni. Sok csapatnak csak tényleg össze kellene szednie magát, ha sikerül nekik, akkor rendben lesznek."

Az interjú egyébként több részletből áll. Ha kíváncsiak vagytok a második és harmadik felére, jelezzétek nekünk; mi elhozzuk nektek azokat, amint publikálásra kerülnek. 

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!