MinD_ContRoL elnézést kért az elfogadhatatlan viselkedéséért

MinD_ContRoL elnézést kért az elfogadhatatlan viselkedéséért

Majd a Liquid is nyilvánosan bocsánatot kért a közösségtől a 23 éves bolgár TI-bajnokuk nevében.

A hétvégén látott napvilágot egy reddit poszt, mely azzal vádolta Ivan "MinD_ContRoL" Borislavov-t, hogy nagyon durva és sértő dolgokat írt egy pubmérkőzés alatt. Nevezetesen a második világháborúra utalt az oroszokkal kapcsolatban:

Ha lehet nem fordítanám le a sorait: szerintem mindenki érteni fogja mire gondolt a "költő". Mindenesetre, pár óra múlva a játékos bocsánatkérését tolmácsolta a Twitlonger-en keresztül, amelyben leírta, hogy szégyenli magát és igyekszik újraértékelni, miként is kellene viselkednie a játékon belül. Teljesen elfogadta és vállalja felelősségét a soraiért, valamint megpróbál jobb emberré válni.

Valamivel később a Liquid alapítója és társvezérigazgatója, Nazgul is kiadott egy nyilatkozatot a közösség felé a Twitteren. A csapat pénzbírságot szab ki a játékosára, és hagyják, hogy kiválasszon egy jótékonysági szervezetet, mely az összeget megkapja:

"A Team Liquid sohasem tett és nem is fog a jövőben különbséget tenni a nemzetiségek között. Tavaly a TI7-et 5 különböző nemzetiségű játékosunkkal nyertük meg és mindennél büszkébbek voltunk rájuk. Azt gondolom, hogy ők olyan profik, akik pozitívan és építő jelleggel kommunikálnak, mintsem gyűlöletkeltő vagy szemétkedő kommentekkel reagálnának. Mind_Control sokkal jobb ember annál, mint amit most az üzenetében állított. Természetesen nem nézzük ezt el és nem fogadjuk el a szavait. Biztos vagyok abban is, hogy ez többet nem fordul elő. Első lépésként megbírságoljuk, de hagyjuk, hogy kiválasszon egy jótékonysági szervezetet, akikhez eljuttathatja a pénzt. Igyekszünk ügyelni arra, hogy edukáljuk a játékosainkat, méltó példaképekké válhatnak ezáltal, –de meg kell tanulniuk, a szavaiknak súlya van."

Szerintetek jogos volt MC büntetése?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!