Mesterséges intelligenciából álló csapat gyakorol a TI8-ra

Mesterséges intelligenciából álló csapat gyakorol a TI8-ra

Hasonlóan a tavalyi 1v1 párharcokhoz, itt is majd a legjobbak ellen állnak ki a világbajnokságon.

Az OpenAI bejelentette, hogy az eddigi programozásokat követően ugrásszerű fejlesztéseket sikerült végrehajtaniuk. Emlékezhetünk, hogy tavaly például a 1v1 Shadow Fiend meccsekben a profik igyekeztek legyőzni az általuk megalkotott mesterséges intelligenciát. Több játékosnak is beletört a bicskája, végül aztán Miracle és Black is diadalmaskodni tudott felette. Mindenesetre most egy egész csapatot képeznek ki a programozók, hogy a The International 2018-on a világ legjobbjaival álljanak ki a színpadon. Persze néhány korlátozást azért bevezetnek majd.

A bejelentés egy videóhoz, valamint az OpenAI munkájához kapcsolódó blogbejegyzéshez kapcsolódik. Az OpenAI Five néven ismert gárda már tartott egy bemutatót, a fejlesztők és a magasabb MMR-el rendelkező játékosok is kipróbálhatták magukat a botok ellen. A tapasztaltabb együttesben Blitz is szerepelt, aki az első showmatchet is kommentálta. A videóban azt mondja, hogy a botok az egyik legmagasabb szintű játékot képviselték, melyet el lehet képzelni: mapcontrolt szereztek, pusholtak és kegyetlenül kihasználták az ellenfeleik apróbb hibáit is.

A blogbejegyzésük egyébként elég hosszadalmas, de ettől függetlenül érdekes. Részletezik benne az új AI rendszer felkészítésére használt módszereket, valamint azokat a korlátozásokat is, amelyeket bevezettek.

  • Az OpenAI Five minden nap 180 évnek megfelelő mennyiségű játékot játszik maga ellen, és a saját teljesítménye után folyamatosan tanul.

Emellett az egyik legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanunk a következő botok versus pro showmatchek alkalmával: van néhány tiltott dolog mindkét csapat számára:

  • Mirror match (mindkét együttes ugyanazokkal a hősökkel lehet, ugyanis az AI egyelőre csak azt tudja, hogy miként kell játszani velük és ellenük): Necrophos, Sniper, Viper, Crystal Maiden, és Lich
  • Nincs wardolás
  • Nincs Roshanozás
  • Nincs láthatatlanság (rúna vagy itemek révén)
  • Nem lehet illúziókat és megidézett lényeket használni
  • Nem lehet Divine Rapier-t, Bottle-t, Quelling Blade-t, Boots of Travel-t, Tome of Knowledge-t, és Infused Raindrop-ot venni
  • 5 sérthetetlen courier
  • Nincs Scan

Az OpenAI fejlesztői azt állítják törekednek rá, hogy megszüntessék ezeket a korlátokat.

Ettől függetlenül mégis lenyűgöző, hogy milyen messzire jutottak a botok a tavalyi 1vs1-es versenytől. Azt hiszem mindenki nevében mondhatom: várakozással tekinthetünk az előttünk álló fantasztikus mérkőzésekre ezen a nyáron. A következő bemutatójuk a Twitch csatornájukon várható július 28-án, –de természetesen nagy céljuk a TI8-on való megjelenés.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!