Megszűnt a legnagyobb hazai OW-s discord szerver, a HCO

Megszűnt a legnagyobb hazai OW-s discord szerver, a HCO

A még 2016-ban indított közösséget a saját tulajdonosa küldte az örök vadászmezőkre. 

Az Overwatch 2016-os indulását övező globális hype akkor Magyarországot is elérte, aminek következménye képen sorra alakultak a Facebook csoportok, illetve a csapattárs kereső Discord-ok. Utóbbiak közül a Hungarian Competitive Overwatch lett a legnagyobb és legtöbb játékost számláló szerver, –ami idővel nem csak fontos központjává vált a haza kompetitív szférának, de egy igazi közösséggé is kinőtte magát. A hős időkben még, a HCO gárdája rendezte az ország első Overwatch versenysorozatát a "Magyar Overwatch League-et"(akkoriban még hírből sem hallottunk a Blizzard globális ligájáról), később edukációs Pick Up Games-ekkel igyekeztek tanítani a fejlődni vágyó játékosokat, illetve a későbbiekben rendszeresen voltak nyereményjátékok, fantáziafogadás a versenyekre, vagy mondjuk szimpla Pug-ok a szórakozás kedvéért.

Edukációs játékokat szervez a Hungarian Competitive OW csapata

Ha szeretnétek fejlődni a játékban, ki ne hagyjátok ezt a kiváló lehetőséget.

Sajnos azonban az elmúlt időszakban a szerveren lévő élet jócskán alább hagyott, mivel sokan hagyták el a játékot, továbbá mint a legtöbb közösségben, a személyes konfliktusok itt is megjelentek, nem csak a tagok, de a moderátorok és az aktuális tulajdonos közt is.  A kedélyek pár hete aztán odáig fajultak, hogy a korona viselője megfosztotta a moderátoraikat jogaiktól, később pedig el is távolította őket.

Akkor a szerver egyfajta "kómába" került és tegnap éjjel pedig végérvényesen is feladták neki az utolsó kenetet, mivel a tulajdonos a konfliktusok hatására törölte az egészet. Annak ellenére, hogy a szerver mostanában nem ment jól, mindez elmondhatatlanul nagy veszteség, mivel évek munkája és egy olyan fixen kiépített digitális infrastruktúra veszett kárba, amire abszolút lehetett volna építeni a jövőben. 

A HCO egykori moderátori gárdája egyébként nem hagyta annyiban a történéseket, és szeretnék tovább vinni a közösséget, aminek következtében már meg is született az új szerver, ahová várnak minden kompetitív Overwatch iránt érdeklődőt. Ha te is szeretnél egy jó közösséghez tartozni, meghívót EZEN A LINKEN találsz. Azt nem tudni, hogy ezek után mekkora élet lesz az új helyen, de hátha ez az eseménysorozat akkora lökést ad az eddigi "alvó ügynököknek", hogy ezúttal sikerül életet rázni a világ más részein egyébként dollármilliókat termelő játékosközösségbe.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!