"Nincs olyan, hogy tehetség Dota-ban"

A Cybersports Nongrata-val készített interjújában különös vélemény látott napvilágot a játékot illetően.

Aleksey "Nongrata" Vasziljev - az FTM.Winstrike játékosa - adott egy rövid interjút a Cybersports-nak. Ebben beszélt a csapaton belüli helyzetéről, az edzőjéről. De a legérdekesebb része, mikor tisztázza, hogy miért nem tekinti a tehetséget a Dota 2-ben való sikeresség kulcsfontosságú tényezőjeként. 

"Hiszem, hogy a Dotában nincs olyan, hogy tehetség. Ez többféleképpen magyarázható: Amely egyesekben már megvan, könnyebben rájönnek dolgokra, esetleg gyorsabban következtetnek. De úgy tűnik számomra, hogy ez mind ostobaság. Mindössze csak sokat kell játszani, rengeteget kell elemezni, és meg kell érteni hogyan és miként lehet jól csinálni a dolgokat. Azok a játékosok, akik egyszer csak felbukkannak a legjobbak között, mint például Arteezy korábban vagy valaki mást is említhetnék, ők csak tulajdonképpen megértették a játékot, hogyan kell nyerni abban a pillanatban a Dotában, és, hogy mit kell tenni ehhez. Ezt pedig meg is tették hozzá. Talán véletlenül jöttek rá, talán nem, ez nem számít. Ezt neveznénk tehetségnek? Nem hiszem, ez nem tehetség. Szerencse, –és sokat kell dolgozni a játékunkon–, ez az, ami fontos."

Nongrata és csapata egyike lesz a sötét lovaknak, amikor is a The International8 egy hónapon belül elkezdődik. Az ötös az EPICENTER XL-en már megmutatta oroszlánkörmeit az év elején, de azóta nem sikerült semmilyen LAN-ra kvalifikálniuk magukat. Az együttes számára nagy kérdés az, hogy képesek lesznek-e újra ezen a magas szinten játszani vagy ez csak egy egyszeri csoda volt.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!