Az Overwatch League meghódítja a televíziózást is

Az Overwatch League meghódítja a televíziózást is

A nemrég érkezett hírek alapján a versenysorozat az ESPN, Disney és ABC csatornákon is adásba kerül majd.

Kisebb szünet után az Overwatch League ma éjjel visszatér, és megkezdődnek a szezonvégi rájátszás küzdelmei. A Playoffs-ba összesen hat csapat jutott tovább, amik közül a két divízió győztes New York Excelsior és Los Angeles Valiant már az elődöntőben várja ellenfeleit. Ha kíváncsiak vagytok a negyeddöntők párosításaira, és a ránk váró mérkőzésekre, akkor az alábbi cikkünket szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani.

Ma éjjel kezdődik az Overwatch League rájátszása!

Az elkövetkezendő pár napban rendkívül izgalmas meccsek várnak ránk.

A versenysorozat küzdelmeinek kizárólagos közvetítője egyébként a Twitch, –köszönhetően a pár hónapja kötött több évre szóló, 90 millió dolláros szerződésnek–, nemrég azonban az ESPN bejelentette, hogy az Overwatch League elindult meghódítani a televíziót is. Az oldal értesülései alapján a Blizzard Entertainment több évre szóló szerződést kötött az ESPN, Disney, továbbá az ABC csatornával, –ráadásul a közzétett műsorterv alapján már a ma éjjel kezdődő rájátszás is adásba kerül majd.

A bejelentés kapcsán megszólalt az Activision Blizzard e-sport ligák irányításáért felelős igazgatója –Pete Vlastelica– is, aki az alábbiakat nyilatkozta a portfóliószélesítésről:

"Ezzel a lépéssel megpróbáljuk megragadni a fanatikus sportrajongókat, különösen az ESPN csatornákon. A legtöbbjük alapvetően rajong a versenyekért, és imádják nézni a világ legjobb játékosait, ahogy megküzdenek egymással egy adott sportágban. Benne van a pakliban továbbá, hogy szeretik a videójátékokat, vagy akár az Overwatch-csal is szoktak játszani. Az viszont biztos, hogy az általunk megcélzott réteg nagy mértékben igényli a legkiélezettebb versenyhelyzeteket és a legprofibb mérkőzéseket, amivel mi alapvetően rendelkezünk az Overwatch League-ben. "

Összességében ez egy hatalmas lépés –nem csak az Overwatch League-nek, de az e-sportok számára is–, mivel így milliók ismerkedhetnek meg a versenyszerű videójátékok világával. Reméljük a versenysorozat terjeszkedése nem áll meg a tengerentúlnál, és egy nap Európában is nézhetjük majd a ligát a televíziós csatornákon.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!