Drasztikusan csökkent a toxicitás az LFG és Endorsements rendszerek bevezetése óta

Drasztikusan csökkent a toxicitás az LFG és Endorsements rendszerek bevezetése óta

Jeff Kaplan fórumbejegyzése alapján a játék kompetitív része kezd jobb hellyé válni.

A néhány héttel ezelőtti Symmetra frissítésben a Blizzard közzétette a meccsek utáni jutalmazásra használható Endorsements, továbbá a csapattárs keresésre alkalmas LFG rendszert, amik a stúdió reményei szerint jobb hellyé teszik majd a játékot. Nos az LFG pozitív hatásai már a 11. szezon kezdetén megmutatkoztak, ugyanis kétszer annyi játékos 6 stackelt mint korábban. Ha kíváncsiak vagytok a stúdió adataira, az alábbi cikkünkben tudjátok azokat megtekinteni.

Jeff Kaplan megosztott néhány részletet az LFG rendszerrel kapcsolatban

A játékosbázis addig abszolút pozitívan fogadta a funkciót, amibe hamarosan újítások kerülnek majd be.

Néhány napja urunk és megmentőnk, azaz Jeff Kaplan újabb részletekkel rukkolt elő a két új funkcióról. Elmondása alapján a toxicitás jócskán lecsökkent az LFG és Endorsements bevezetése óta. 

"A Global Insights csapatunk nemrég készített el néhány statisztikát az LFG és Endorsements rendszerrel kapcsolatban.

Azon mérkőzések száma, ahol Abusive Chat-et használnak Észak-Amerikában -26.4%-kal, a koreai szervereken -16.4%-kal csökkent. A toxic játékosok száma pedig napi szinten Amerikában -28.8%-kal, Koreában pedig -21.6%-kal kevesebb.

Nagyon hálásak vagyunk az egész közösség azon erőfeszítéseiért, hogy az Overwatch-ot egy kellemesebb környezetté tegyük. Köszönjük szépen mindenkinek. Természetesen továbbra is finomítjuk az LFG és Endorsements rendszert, továbbá egyéb olyan funkciókat is szeretnénk felfedezni, amik még inkább javíthatják a játékélményt. "

Összességében jó látni, hogy a rendszerek működnek és a fejlesztőcsapat pedig ennyire hálás a közösség összefogásáért. Reméljük a jövőben is hasonlóan sikeres fejlesztések segítik majd elő a kompetitív élmény jobbá tételét, és a játék tényleg egy jobb környezetté válik majd. 

Szerintetek is kedvesebbek a játékosok az új rendszerek bevezetése óta?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!