TI8 mini-portré: Ez a medve még sosem volt halálosabb!

TI8 mini-portré: Ez a medve még sosem volt halálosabb!

Lassan elérkezünk az év legmágikusabb szakaszához, kertek alatt ugyanis a The International 8. kiírása. 

A legjobb csapatok és játékosaik szinte eltűntek a nemzetközi porondról, mintha hibernálták volna őket. Nem kell aggódni, hiszen csak szimplán bebújtak a vackaikba és gőzerővel készülnek a világbajnokságra; ujjaik Beethoven-t megszégyenítve libbennek ezredjére is tova a klaviatúrán, hogy a lehető legjobbá váljanak a verseny kezdetére.

Közben a casual réteg épp az Arcana propaganda közepette igyekszik a szavazatokat megbuherálni, hogy kedvenc hőseiknek legyen esélye megkapni a méltó jutalmat a Valvetól, melyet majd 2019 folyamán egyszer csak leszállítanak. A TI nyereményalapja ezzel együtt megint elindult felfelé: mikor már az ember azt hitte, hogy kiürültek a feneketlennek hitt pénztárcák, egy újabb láda megjelenése az utolsók felélését jelenti, és a földből előásott kis tartalék dobozkák tartalmát is kiüríti. Persze hol van még az Immortal Treasure harmadik verziója, -idén sem megyünk nyaralni ugye?!

Nem mindenki követi a professzionális Dota 2-es eseményeket, de egy TI úgy gondolom mindenki lelkivilágát megmozgatja. Idén először települt ált a Valve 2011-ben elindított versenysorozata Kanadába, és -ha szabad ezt mondanom-, talán minden eddiginél erősebb mezőny gyűlt össze, hogy valamelyik ötös beírja magát a Dota 2-es történelemkönyvekbe. Ez a sorozat azt a célt szolgálja, hogy röviden és tömören, cseppet humorosan bemutassa azt a 18 együttest, mely az év folyamán jogot szerzett a részvételre.

Meghívott

A Valve egy ügyes húzással központosította a TI selejtezőjét, létrehozták ugyanis a könnyed nyelvjátékkal kimondható Dota 2 Pro Circuit rendszerét, mely egy olyan sorozat, ahol a drága ajándékok helyett egy vb meghívóra lehetett beváltani az első 8 helyezettnek a megszerzett pontjait. Az első és legdominánsabb csapat a Virtus.Pro volt: az orosz gigász ugyanis már a tavasz első virágok hajtásai előtt biztosították a helyüket.

Virtus.pro

Roman "RAMZES666" Kushnarev

Vladimir "No[o]ne" Minenko

Pavel "9pasha" Khvastunov

Vladimir "RodjER" Nikogosyan

Alexei "Solo" Berezin

Figyelemre méltó szereplések

  • Csak mondd azt, hogy ESL, csapj hozzá véletlenszerűen néhány várost, amely híresnek tűnik, de nem igazán ismert a turizmusáról. Lehetséges, hogy VP nyert valamit ott.

"Igen, minden nagyon király volt az ESL...Düsseldorf versenyén. De nem néztem. K*cs*g Facebook."

Hogyan jutottak ki?

  • A nyolc Major felét megnyerték. Érdekességképpen: hét tornán vettek részt és ebből mindegyiken a top 4-ben végeztek.

Mit várhatunk tőlük?

Ellentmondást nem tűrően végeztek a DPC ranglista élén, szóval vitathatatlanul a TI8 legnagyobb esélyeseivé léptek előre. Olyan sok pontot gyűjtöttek, hogy simán eladhatták volna az egyik játékosukat és még akkor bőven kijutottak volna a vb-re. Jah várj, ez tulajdonképpen megtörtént.

Hogyan lehet valami frappánsat mondani róluk?

"Talán Sansheng írhatott volna egy útmutatót arról, hogyan kell használni normálisan a Chat Wheel-t."

  • Ha a hangok spammeléséről van szó, ebben is a VP az ász.

Mi lehet a siker kulcsa?

Már most borítékolhatom, hogyha nem sikerül a döntőbe jutniuk, akkor bőgve ülnek majd a sarokba, és az Izaura tv-vel igyekeznek feledtetni bánatukat. Ez a csapat az idén a vb aranyérem egyik legnagyobb várományosa; biztos vagyok benne, hogy mindent el is fognak követni azért, hogy a Na'Vi után újra egy CIS csapat ülhessen fel a világ trónjára.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!