TI8 mini-portré: Az öt lovas a címvédés felé vágtat

Hét év alatt eddig egyszer sem fordult elő, hogy valaki megvédje a vb címét, -ez idén azonban egy ötösnek összejöhet.

Egészen elképesztő éven vagyunk túl, hiszen a Dota 2 Pro Circuit bevezetésével néha talán még a Valve sem tudta, hogy éppen mi zajlik a nagyvilágban. Verseny követett versenyt és a játékosok elképesztő terheltséget kellett elviseljenek. Több csapat volt, amelyik már kénytelen volt lemondani egyes rendezvényeket, hogy egy másikra eljuthasson. De az alábbi csapat sztorija egészen egyedülálló.

2017 augusztusában a Kuroky vezette Team Liquid végül felült a trónra. Az Aegis megkaparintása után és a valaha volt legnagyobb pénznyereményt követően akár fel is hagyhattak volna az aktív játékkal, és élvezhették volna az életet. Egy Dotás szemével ők mindent elértek, hiszen a világ legjobbjai lettek és tulajdonképpen wc papír helyett is dollárt használtak. Volt már erre példa, hogy az aktuális TI aranyérmesei -mit sem törődve a jövővel- szimplán csak kiélvezték az élet adta lehetőséget. Nem úgy a Team Liquid: még keményebben, még fegyelmezettebben és még nagyobb elánnal indultak neki a 17/18-as idénynek.

Meghívott - Team Liquid


Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen


Amer "Miracle-" Al-Barkawi


Ivan "MinD_ContRoL" Ivanov


Maroun "GH" Merhej


Kuro "KuroKy" Salehi Takhasomi

Figyelemre méltó szereplések

Egyáltalán fel lehetne-e sorolni az érdemeiket? Volt szó róla, hogy megnyerték a The International 7-et, valamint a Kína SuperMajor első hely is az ő nevükhöz fűződik. Egyébként mókás, de valódi Major-t nem sikerült nyerniük.

Hogyan jutottak ki?

Egy videó többet mond minden szónál:

Mit várhatunk tőlük?

Az összes eddigi TI bajnokok közül ők messze a legkiegyensúlyozottabb csapat. Az Aegis begyűjtése után nem a thai lányokat hajtották, hanem még durvábban gyakoroltak és versenyeztek. A mágikus ló ötöse, ha így folytatja, akkor még egyszer nyeregben érezheti magát augusztusban, de a versenyfutás nem lesz sétagalopp.

Hogyan lehet valami frappánsat mondani róluk?

"A Liquidet töltelék csapatnak hívni egyszerűen nevetséges. A legjobb early gamet produkálják a pro csapatok közül és a 7.06 tökéletesen fekszik nekik (na és azóta is szinte mindegyik patch - a szerk.)."

Mi lehet a siker kulcsa?

Kuroky és a szentbeszéd. Ha élvezni fogják a srácok a játékot, akkor bárkit le tudnak gyűrni, -és akkor ők lehetnek az első címvédők, valamint az első szervezet is, mely két Aegist hódít el. Na, meg magasan a legjobban fizetett e-sportolokká is válhatnak ezáltal.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!