A London Spitfire lett az Overwatch League első szezonjának bajnoka!

A London Spitfire lett az Overwatch League első szezonjának bajnoka!

A csapat ezzel örök dicsőséget és 1 millió dollárt vihetett haza. 

Ezen a hétvégén tartották a professzionális Overwatch eddigi legnagyobb eseményét, vagyis az Overwatch League első szezonjának döntőjét, ahol a London Spitfire és a Philadelphia Fusion mérkőzött meg egymással az 1 millió dolláros fődíjért. A Bo3 széria első körét pénteken játszották a csapatok és a Spitfire-nek egy igencsak véres csata után sikerült megszereznie a vezetést. Ha kíváncsiak vagytok a mérkőzésre, az alábbi cikkünkben tudjátok azt megtekinteni. 

A London Spitfire nyerte az Overwatch League döntőjének első körét

A visszavágó pedig közép-európai idő szerint este 22:00-kor kezdődik.

Na de térjünk is rá a mérkőzés tegnapi visszavágójára és lássuk az eredményeket!

Philadelphia Fusion vs. London Spitfire

A Spitfire tehát 1-0-ás vezetéssel érkezett a találkozóra és a pénteki teljesítményük alapján nagy eséllyel vágtak neki ennek a meccsnek is. Junkertown-on már látszott, hogy a Philly-nek nagyon nehéz dolga lesz ha szeretnének fordítani, mivel a koreaiak remekül védekeztek és a harmadik pontot sem adták oda, oldalcsere után viszont lényeges időhátralékkal nyerték meg a pályát. Lijiang és a Control pályák sosem tartoztak a London erősségei közé, most azonban nem kegyelmeztek és nagyon gyors két kör alatt tovább növelték az előnyüket. King's Row nehezen indult a Fusion számára és csak Overtime-ban értek el a harmadik pontig, védekezésben pedig szintén gyengélkedtek, amit a Spitfire ügyesen ki is használt és fél perc hátralékkal tolták be a Payload-ot, szóval következhetett az 1 perc 10 másodperces utolsó próbálkozás. Védekezésben a Philadelphia a 3-1-2-es (Orisa-Hog-D.Va-Mercy-Junk-Widow) kompozíciót választotta, a London pedig a 3-2-1 (Rein-Zarya-D.Va-Lúcio-Moira-Widowmaker, a Brigitte csak "átverés" volt) preferálta, ami be is jött a koreaiaknak és kevesebb mint 40 másodperc alatt el is foglalták az első pontot, megnyerve ezzel a mérkőzést és a Grand Finals-t is.

Overwatch League #TheFirstFinals on Twitter

The moment history was captured by the @Spitfire in the @barclayscenter. #TheFirstFinals #HistoryCaptured https://t.co/Dv9wMM3HOA

A London Spitfire ezzel történelmet írt és 1 millió dollárt nyert, a Philadelphia Fusion jutalma pedig 400 ezer dollár. A díjátadó után kihirdették az Overwatch League első szezonjának MVP-jét is, aki nem nagy meglepetésre Joon-yeong "Profit" Park lett a London Spitfire-ből.

Habár a Season 1 ezzel véget ért, ne feledjétek, hogy egy hónap múlva még vár ránk egy All Star hétvége, ahol a két divízió legjobb játékosai fognak majd megküzdeni egymással. 

Nektek egyébként hogy tetszett a Grand Finals?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!