A fejlesztők videóban mutatták meg, hogy miként tanul és fejlődik az OpenAI

A fejlesztők videóban mutatták meg, hogy miként tanul és fejlődik az OpenAI

Egészen elképesztő látni, hogy a mesterséges intelligencia saját döntéseket hoz a meccseken belül és minden helyzetnél tanul valami újat.

Nem olyan rég rendezték meg az emberek és az OpenAI első igazi összecsapását, melyről mi is beszámoltunk:

Az OpenAI rommá verte az emberek csapatát a hétvégi bemutatón

A végén még tényleg igazak lesznek a pár évtizeddel ezelőtt előre vizionált jóslatok, miszerint a mesterséges intelligencia öntudatára ébredhet.

Látható volt már a meccsek alatt is az AI fejlődése és bizony azt kell mondjuk, hogy kicsit ijesztőnek tűnt, hogy mi mindenre képes. Ennek következményeként a fejlesztők végül úgy döntöttek, hogy egy blog posztban összefoglalják az eseményeket és leírják a véleményüket.

Természetesen az első fele leginkább az emberek és a mesterséges intelligencia párharcáról szólt. Miként győzte le az AI elsőként az emberek csapatát, kezdve a közönségből verbuvált ötössel, majd a skilles játékosokból összeválogatott Team Human is behódolt előttük. Az egyetlen ok szerintük, amiért az AI elvesztette az utolsó meccset (ezzel lett végül 2-1 a javukra) annak a ténynek tudható be, hogy a Twitch csatornán lévő nézők választhattak nekik hősöket.

A blog második felében a cég néhány videóban bemutatta a technikai részleteket - amit eddig sikerült elérniük - és bizony néhány érdekes dolog is volt ezek között. Beszéltek például arról, hogy miként kezdték meg a botok a wardolás tanulási folyamatát.

"Például, amikor először tanítottuk meg nekik a wardolást, egyetlen cselekvési folyamatot osztottunk meg velük, melyben meghatároztuk, hol mozoghatnak, és hova pakolhatják le a wardot. Five azonban gyakran helyezte el abba az irányba amerre éppen menni akart, és azt feltételeztük, hogy kapacitását elsősorban a mozgásra fordította. Volt lehetőségünk arra, hogy klónozva kettéosztottuk a gondolatait, és mindkettőt azonos paraméterrel láttuk el."

Emellett kiadtak néhány videót is. Az első kettőben szemtanúi lehetünk, amint az AI igyekszik előrejelezni magának a játékbeli történéseket. Próbálja kiszámítani azt is, hogy hol lehet ellenséges hős a következő 6 másodpercben, és megjósolják a játék következő 8 percét a halálozás, a last hitek és a még ép tornyok számainak tekintetében.


Az utolsó pedig egy bakiparádé, és érdemes megnézni:

Mivel nem sok idő maradt a The International versenyig, a botoknak bizony keményen kell keményen gyakorolniuk, ha az OpenAI folytatni akarja az emberek "leigázását". A világbajnokság alatt az AI arra készül, hogy a legjobbak ellen is kiálljon, ezzel egy egészen új szintre emelnék a versengést az MI és az emberek között.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!