AdmiralBulldognak nincs szerencséje idén sem a The Internationallal

AdmiralBulldognak nincs szerencséje idén sem a The Internationallal

Mikor már azt hinné az ember, hogy a korábbi világbajnok emelni fogja a TI színvonalát, jön egy szomorú hír a svédtől.

2017-et írunk, mikor a Valve úgy döntött, hogy meghívja a The International 7-re a korábbi –Alliance színeiben TI bajnoki címet szerző– svéd világbajnokot, Henrik "AdmiralBulldog" Ahnberget. A streamerként tevékenykedő Bulldog örömmel mondott igent a felkérésre, –viszont adódott egy kis bibi. A tavalyi esemény helyszíne ugyanis az Egyesült Államokban Seattle volt, viszont később, mint kiderült, nem engedték be őt az országba és a reptéren fordították vissza, tehát kénytelen volt hazatérni és otthonról nézni a viadalt.

Nos, idén először Kanadába helyezte át a Valve a világbajnokságot, a játékosok közül pedig senkit nem érintett a VISA probléma, szóval mindenki gond nélkül ott lehet és játszhat majd Vancouverben. Egy derült égből villámcsapásként érő poszt azonban azt jelenti, hogy mégsem lesz teljes a TI8 mezőnye, Bulldog ugyanis most sem lehet ott a rendezvényen:

A kiírás lényeg igazából, hogy 2012 óta utazik a nagyvilágban és számos helyen járt már, de bizony sosem volt problémája az országokba való bejutással. Mindenki most a tavalyi incidensére gondol egyből, azonban megosztotta a közösséggel Bulldog, hogy minden rendben volt nála, a papírjai is időben meglettek, azonban a beléptetésnél elkövetett egy kisebb hibát, ugyanis elmondása szerint a W betűs szót használta –nagyjából a feketékre használt szó fehérekre való megfelelője– abban a helyzetben, ami miatt elutasították a belépését. Viszont nem csak ez a buta hiba került neki sokba, hiszen a rendszerben sem maradt makulátlan. Az okmányaiba is bekerült ez a kiutasítás, ráadásul Kanadában nagyon szigorúan veszik ezeket a "fekete pontokat", ezért egy újabb ellenőrzésen kell átesnie. Ezt a folyamatot pedig már másfél hónapja elindították, és még mindig semmi, –szóval valószínűleg még nem kevés idő kell, hogy tisztázzák mi is a helyzet vele kapcsolatban. Emellett elnézést kért a rajongóitól, hogy nem tud ott lenni az idei világbajnokságon sem, majd leírta, hogy otthonról azért követni fogja a versenyt, és lehetőség szerint streameli majd. Továbbra is szívesen venne részt rendezvényeken, mert nagyon tetszik neki az elemzői munka.

Hogy mit hoz számára a jövő? Ez egyelőre egy megválaszolatlan kérdés, de valószínűleg feltűnik majd még jó pár eseményen a későbbiekben.

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!