Artifact Hero Preview: Kevesen pusholnak úgy, mint az egyik új hős Sorla Khan!

Artifact Hero Preview: Kevesen pusholnak úgy, mint az egyik új hős Sorla Khan!

Sorla Khan egy Oglodi. Axe volt a Red Mist hadsereg vezetője, majd helyébe lépett és igazi vezéregyéniség vált belőle, –sőt, egy Oglodihoz képest igen kiszámíthatatlan és erőszakos volt.

Az Artifact megjelenése még odébb van, és egyelőre olyan nagyon sok információval sem rendelkezünk, néhány béta résztvevő azonban mégis megoszt a közösséggel pár nagyon hasznos tudnivalót. Nem is olyan rég készült már egy bemutató Lunaról is:

Artifact Hero Preview: Luna egy igazi szörnyeteggé válhat a játék során

Luna kártyájának hasznosságát az early-től kezdve egészen a late game-ig gorcső alá vette egy játékos, akinek volt lehetősége játszani a bétával már.

Most azonban a vad és vérengző Sorla Kahn került terítékre. A teljesen új hős tehát igencsak nagy meglepetést rejt mindenki számára. Először is gyorsan megemlíteném, hogy a fekete lapok közé tartozik, a legnagyobb sebzéssel pedig ez a szín rendelkezik.

A vörös köd kegyetlen vezére az alábbi statokkal rendelkezik:

Neki van az egyik leggyengébb védelme és hp-ja jelenleg a játékban. Azonban a támadásai fenyegetőek, és ha már meg is kell halnia egy csatában, elég valószínű, hogy magával viszi az ellenfelét is. A játékban található hősük közül mindössze négyen élnék túl a vele való találkozást (Axe - 11 hp, Bristleback - 12, Lycan - 10, Sven - 11).

  • Különleges képessége: Warmonger
    • Épületek támadása esetén 4 bónusz sebzéssel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy minden egyes ütése egy toronyra 12-vel csökkenti annak életerőpontját.

Az egyik taktika tehát, hogy minél hamarabb leüssük az ellenfél egyik tábláján található tornyát, és aztán áthelyezzük hősünket egy másik ösvényre. Ezt a következő lapokkal lehet megtenni:

Ezzel a kombóval pedig eléggé extrém támadópont érhető el:

  • Premier Spell kártya: Assault Ladders

Három manáért a következőket teszi: azonos táblán lévő szövetségeseink plusz két sebzést kapnak, ha a tornyot támadják, valamint további erősítést is ad (improvement), de erről nincs pontosabb információ egyelőre. Annyit tudni, hogy Pugna képessége 2 körönként elpusztít egy improvementet, de erről sem tudunk sokkal többet.

Próbáljuk meg ne rögtön az első torony kiiktatásánál ellőni ezt a premier lapot, jobban megéri a másodikra tartotagni (2 torony lebontása győzelmet ér).

Egy gyors számolgatás a sebzést illetően:

Három creep és Sorla képes 26 sebzésre, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy mi van, ha ezt egy Lycan is támogatja:

Early Game

Arra ügyeljünk, hogy a tornyot sebezzük, hiszen elképesztő sokat profitálunk néhány kör alatt is, ha Sorla az épületet faragja. A meccs elején egy Leather Armor (+1 armor viselőjének - 3 arany) vagy a Traveler's Cloak (+4 HP - 3 arany) az egyik legjobb választás, de megfontolhatjuk a Healing Salve-ot is (6 HP-t gyógyít vissza - 3 arany).

Mid Game

Ekkora már érdemes töprengenünk azon, hogy melyik legyen a második lebontandó tornyunk. Éppen ezért a Blink Dagger (+2 támadás és 2 körönként egy másik lane-re ugorhatunk - 7 arany) lehet az egyik legfontosabb tárgy a boltból. A Shield of Basilius szintén egy remek ötlet (Hősünk +2, a szövetséges lapjaink pedig +1 Armort kapnak - 8 arany). A Red Mist Maul viszont mindent visz, a +2 Attack mellé jár még +5 Siege támadás is, ezzel Sorla tégláira bonthatja szét a vele szemben álló épületet, –igaz ez már 10 aranyba kerül.

Late Game

Itt már nincs mit tenni, nagyban kell játszani, szóval jöhet az Apotheosis Blade 25 aranyért (+8 Attack és +4 Siege támadás). Meglephetjük viszont ellenfelünket a Horn of the Alpha-val is (25 arany), mellyel egy egész falkát idézhetünk, ami a Thunderhide névre hallgat. Mindettől függetlenül a játék végére már nem biztos, hogy olyan félelmetes harcos Sorla, ugyanis ekkora mindenkinek őrült sebzése lehet még a tornyokat illetően is.

Minden további info kiderül a videóból:

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!