Beválasztottak egy magyar videót a TI8 rövidfilm verseny döntősei közé!

Ha már csapatunk vagy játékosunk nem lehet ott a tornán, egy magyar alkotásra mégis büszkék lehetünk.

A Steam Workshop oldalán lebonyolított több hetes szavazási fázis után végre kiderült, hogy mely remekművek kerülhettek be The International 2018 rövidfilmversenyének finalistái közé.

A listát jobban megvizsgálva kiszúrhatjuk a Kobold Blues című videót, mely Szabó "maxxxy" Attila keze munkáját dicséri, elképesztő rendezése és modellezése pedig tökéletessé teszi a művet. A sztoriról röviden annyit érdemes tudni, hogy Crystal Maidennek gondjai vannak a játékkal és bizony fejlődni szeretne. Egy kis kék kobold a segítségére siet, a sikerélmény pedig nem maradhat el. Zseniális, de nézzétek meg ti is:

A verseny végső fázisába egyébként 21 kisfilm jutott el, és mondhatni az animációk között –a machinima stílustól a live action csatákon át– egy újra elképzelt játékbemutató is megtalálható, ami lényegében a Big Brother Dota 2 változatának trailere.

A közösség most az in-game kliensen keresztül szavazhat a kedvenceiről, és a győztest természetesen maga a Valve hirdeti majd ki. Az első hely nem kevesebb, mint 25,000 dollárt ér, de a másodiknak sem kell búslakodnia a 10 ezer dollár után, a harmadik pedig 5,000 dollárt tehet zsebre. A top tízbe bejutott alkotások is garantált 500 dollárnak örülhetnek. A játékon belül jobb oldalon a TI ablaknál találjátok a videókat, kikeresve a Kobold Blues le tudjátok adni a voksotokat:

Érdekességképpen az elmúlt évek győzteseit is megtekinthetitek az alábbi listában:

TI7

TI6

TI5

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!