Bundáztak az ESEA MDL-ben, de leleplezték őket

Az érintettek egy év eltiltást kaptak a szervezőktől.

A Really Old People két tagját és egy közösségi kommentátort egy évre kitiltott az ESEA, mert megszegték a fogadási szabályokat. Már a szezon elején felmerült a gyanú, de csak mostanra állt össze annyi terhelő bizonyíték, ami elégséges volt a banok kiosztásához.

Mint kiderült, két játékos, név szerint Loic "effys" Sauvageau és Victor "cardiac" Kwan a családtagjaik információt használták fel ahhoz, hogy maguk ellen fogadjanak MDL meccseken, és a gyanús viselkedésüket a GG.BET alátámasztotta azzal, hogy megtalálták a kapcsolatot a fiókok között. A nyomozás alatt viszont nem csak erre derült fény, ugyanis az egyik közösségi kommentátor, Roy "Strong Legs" Ahad szintén fogadott ezekre a meccsekre, ráadásul másodpercekkel effys-ék után.

Ezzel pedig az a probléma, hogy megsérti a Valve "szükségtelen kockázat" politikáját, ami minden produkciós személy számára azt tanácsolja, hogy soha, de soha ne fogadjon meccsekre. Természetesen ez csak egyfajta iránymutatás, de a szervezők igenis komolyan veszik, hiszen ha nem tartatnák be, akkor a mostani esethez hasonló integritásbeli problémák sorra születnének. Amikor szembesítették ezzel Strong Legs-et, ő beismerte a tettét, az ESEA pedig minden kapcsolatot megszüntetett vele.

Ezen kívül mindhárman egy év eltiltást kaptak az ESEA-n a fogadási szabályok megszegéséért, valamint a Really Old People-t eltávolították az MDL-ből. Viszont effys-ék csapattársai nem kaptak bant, ugyanis nem találtak terhelő bizonyítékot az ő esetükben. A játékosok látszólag eltűntek, de Strong Legs-nek volt mondanivalója még a tiltás után is.

Egy Twitlonger bejegyzésben elmondta, hogy a fogadások azután történtek, hogy felfüggesztették a Twitch csatornáját, ami már alapból azt jelentette, hogy nem is tudott az ESEA-val dolgozni. Állítása szerint a bevételi forrás kiesése miatt kezdett el fogadni, és használt belsős információkat ezekhez, de a felfüggesztése miatt úgy gondolta, hogy nem szeg szabályt, hiszen nem is dolgozik velük. Éppen ezért szeretné, ha tisztáznák a helyzetet és helyrehoznák ezt a félreértést.

Az ESEA azonban átadta a nyomozást az Esports Integrity Coalitionnek (ESIC) minden bizonyítékkal és információval együtt. Nyilatkozatukban pedig azt mondták, hogy "nyitottak az eltiltások hosszát illetően", ha az ESIC szerint az nem elég, esetleg túl sok vagy jogtalan.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!