Rekord számokat produkált a The International 8. kiírása!

Rekord számokat produkált a The International 8. kiírása!

Nagymértékben ez a kínai rajongóknak köszönhető, bár az onnan érkező adatokat azért mindig a helyén kell kezelni.

Igaz valamivel több nap volt rá összességében, de végül majd egy millióval meghaladta a tavalyi rekordot a TI8 nyereményalapja. Először az e-sportok történetében 25 millió dollár fölé ment egy verseny pénzdíjazása. Pontosabban a teljes nyeremény és az elosztás:

A finálé hosszú idő után újra öt meccses volt, és azt hiszem bátran mondhatom, hogy az egyik legizgalmasabbra sikeredett, melyet valaha a szurkolók láthattak. Az OG 3-2-es győzelmét a PSG.LGD ellen rekordszámú nézősereg figyelte árgus szemekkel. Az OG pedig minden idők legnagyobb díjazását vihette haza, miután begyűjtötték az Aegis of Champions-t, valamint a 11,234,158 dollárt. A döntőt közel 15 millióan nézték. Szombaton este 10:05 perckor (kanadai idő szerint) érte el a csúcsot rendezvény a maga 14,960,473 követőjével az Esports Charts szerint.

Nem nehéz megtippelni, hogy a nézők közül rengeteg volt a kínai, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy a döntőben szereplő PSG.LGD a kínaiak utolsó állva maradt csapataként küzdött.

Persze a kínai adatok sokaknál mindig a szkepticizmus tárgyát képezik. Többen rámutattak már arra, hogy az abnormálisan nagy számok tulajdonképpen nem is feltétlen jelentenek ennyi embert (botokat használnak). Ettől függetlenül biztos, hogy rengeteg volt az érdeklődő abból az országból is, már csak azért is mert hazájuk megint adott egy döntőst a TI-on. Hasonlóan a tavalyi vb-hez, amely végén a kínai Newbee bizonyíthatott (nem sikerült nekik 2014 után), szintén nagy érdeklődés mutatkozott a kínai nézők körében. Csak most a Newbee helyett a PSG.LGD-re irányult a figyelmet.

Az öt legnépszerűbb mérkőzés közül a PSG.LGD az első négyben helyet kapott, nem véletlen, hiszen hosszú idő után bombaerős volt a keretük és esélyesek voltak. Az egyetlen olyan összecsapás, melyben az LGD nem szerepelt az alsóági egyik elődöntő volt az Evil Geniuses és a Team Liquid részvételével.

Ha hihetünk a kínai nézőszámoknak, ha nem, az biztos, hogy a tavalyihoz képest szinte minden tekintetben növekedett - és nem is kicsit - az idei világbajnokságra mutatott érdeklődés. Tulajdonképpen ha nem vesszük figyelembe az ázsiai rajongókat, akkor is lehet látni, hogy jóval többen voltak kiváncsiak 2018-ban a TI-ra, mint egy évvel ezelőtt, ez pedig mindenképpen bizakodásra adhat okot a jövőre nézve.

Bár a Dota 2 jelenlegi játékosbázisa nem közelíti meg a korábbi csúcsot, mégis úgy tűnik, hogy azok a szurkolók, akik figyelemmel követik a versenyeket, egyre nagyobb létszámban vannak, ami egy e-sportnál elengedhetetlen.

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!