Október egyik nagy durranása lehet az Assassins Creed Odyssey

Október egyik nagy durranása lehet az Assassins Creed Odyssey

Főleg úgy, hogy abban a hónapban eggyel kevesebb versenytárssal kell megküzdenie.   

Többször említettük már nektek, hogy az idei október valami elképesztően durva lesz, hiszen hétről hétre sikervárományos címek fognak megjelenni. Bár a Battlefield V ugyan kiesett a sorból, mivel végül csak novemberben fog megjelenni, azért októberben –többek közt– a Call of Duty Black Ops 4 és a Red Dead Redemption 2 is küzdeni fog a játékosok kegyeiért. Na, de nem kell aggódnia az Assassins Creed készítőinek sem: egyre inkább úgy néz ki, hogy az Odyssey a franchise egyik legjobb darabja lehet


Ugyebár azt már jóideje tudjuk, hogy ezúttal az ókori Görögországba fogunk ellátogatni, ahol rendhagyó módon női vagy férfi főszereplőt is választhatunk magunknak. A történet szerint családunk kitagadott minket, mi pedig csak arra vágyunk, hogy Leonidász törött lándzsájával a hónunk alatt valaki igazán megbecsüljön minket. 

Az ehhez vezető út azonban hosszú és rögös lesz, hiszen az előző epizódhoz viszonyítva még nagyobb lesz a játékidő, valamint rengeteg időt fogunk felfedezéssel, feladatok megoldásával és persze epikus harcokkal eltölteni. Egy igazán összetett akció-szerepjátékot fogunk kapni, amiben csak rajtunk áll, hogy milyen irányba fejlesztjük karakterünket.


Összesen három nagy fejlődési útvonal közül választhatunk, amik egytől egyig más játékstílushoz illenek: ha szeretjük a dolgokat közelharcban elintézni, akkor a Warrior ágat kell választanunk, ha inkább távolról használnánk fegyvereinket, akkor a Hunter lehet a befutó és van a klasszikus orvgyilkosos megoldás is, ami esetén az Assassin ág lehet a megoldás. Választástól függetlenül mindegyikben olyan képességeket találunk, amiket maximálisan level 3-ig lehet fejleszteni. 

Szerencsére lesz közöttük sok igazán durva skill is; például a Warrioroknál a Battlecry of Ares, ami limitált ideig plusz 50%-os sebzésnövekedést ad nekünk, a Huntereknél a Ghost Arrow of Artemis, amivel olyan nyilaink lesznek, amik a pajzsokon is keresztülmennek, az Assassinoknál pedig a Shadow of Nyx, ami a Harry Potterből ismert köpenyhez hasonlóan láthatatlanná tesz minket. Lesz azonban egy kiegészítő fejlődési ág is –ez a Baseline–, aminek egyik képességével például társakat is toborozhatunk magunk mellé


Külön érdekesség, hogy amíg az Assassins Creed Origins amúgy egyáltalán nem kicsi területe kb. 80 négyzetkilométeren terpeszkedett, addig az Odyssey-ben megjelenített Hellász 62 százalékkal nagyobb lesz, azaz összesen 130 négyzetkilométernyi bejárható részt fogunk kapni. Ráadásul a fejlesztőknek egyáltalán nem volt könnyű dolguk, hiszen ugyan történelmi helyszíneket kellett megjeleníteniük, de egy csomó akkoriban megtört esemény tragikus hatással volt a különböző területekre. 

A játék kreatív rendezője azt is elárulta, hogy az Odyssey is megkapja a maga New Game Plus tartalmát, viszont ez csak később lesz elérhető és hamarosan még többet el fognak róla árulni. Az Assassins Creed Odyssey október 5-én jelenik meg PC-re, XBOX ONE-ra és PlayStation 4-re.

Ne maradjatok le az élőszereplős előzetesről sem!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!