Taktika és precizitás: Bemutatkozik az MNEB Rainbow Six: Siege

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság elindulásával egy igazi R6S liga is megszületőben van. De vajon mit kell tudni az egyik legsokrétűbb stratégiai FPS játékról?

Tom Clancy Rainbow Six Siege egy Ubisoft Montreal által fejlesztett és közzétett taktikai shooter - lövöldözős - videojáték. Microsoft Windows-ra, PlayStation 4-re és az Xbox One-ra 2015. december 1-jén jelent meg világszerte. A játék nagy hangsúlyt fektet a környezet megsemmisítésére és a játékosok közötti együttműködésre. Ez a cím a Tom Clancy Rainbow Six sorozatának legújabb darabja és bizony a Tom Clancy Rainbow 6: Patriots helyett készült el, és a Siege lett a vérbeli taktikai shooter méltó utódja. A Patriots-ot végül technikai hiányosságai miatt törölték, és a csapat úgy döntött, hogy újraindítja a franchise-t. A fejlesztők igyekeztek a lehető legvalódibb ostrom helyzetek elkészítésére, ezért a csapat tényleges terrorelhárító egységekkel konzultált. Az AnvilNext 2.0 segítségével a játék az Ubisoft RealBlast technológiáját is felhasználja; így a környezet egy része teljesen elpusztítható.

Bevetésre felkészülni - Indul az MNEB, Magyarország legnagyobb R6S bajnoksága!

A 18 éven felüliek közül bárki elindulhat, a legjobbak pedig a selejtezőn végigverekedve magukat bejuthatnak az ország első számú R6S bajnokságába, ahol aztán hétről hétre megmutathatják képességeiket.

Minden mérkőzésben van lehetőségünk támadó és védekező operátorokkal lenni és közülük kell választani körönként egyet. Mindemellett számos játékmódban is kipróbálhatjuk magunkat, melyeknek pontos leírását a cikk végén találjátok.

A Rainbow Six: Siege-ben nem található sztorimód vagy kampány, de számos rövid küldetést tartalmaz, amelyet egyedül lehet lejátszani. Ezek a missziók narráció mellett teljesíthetőek, és leginkább a Recruit-ra fókuszálnak, aki az amolyan újonc kommandós karakterként jelenik meg a játékban. Ezek a feladatok egyébként remek lehetőséget jelentenek az alapok elsajátításában, –és gyakorlásnak sem utolsó. 

ITT található az összes Operátor, viszont tudni kell, hogy nem elérhető mind egyből a legelején, ugyanis valódi pénzért vagy az in-game fizetőeszköz gyűjtögetésével lehet őket beszerezni.

A játék fejlődése és komolysága vitathatlan, hiszen az elmúlt években a cég felvette a kapcsolatot az ESL-vel, hogy a Siege belépjek az e-sports játékot körébe. 2018 júniusában pedig, két és fél évvel a megjelenést követően, az R6S –minden platformot beleértve– 35 millió regisztrált játékossal büszkélkedhet.

Az R6S-ben jó néhány játékmód is megtalálható:

  • Bomb: A versenyeken is ezt játsszák. Meg kell találni a támadóknak a bombát majd hatástalanítani. Ha minden offenzív kommandós életét vesztette, de a Defuser (hatástalanító eszköz) lekerült a bomba mellé, akkor azt a védőknek még el kell pusztítani, hogy nyerjenek.
  • Hostage: A támadóknak ki kell szabadítaniuk egy túszt a védők kezei közül, amit persze nekik meg kell akadályozniuk. Likvidálhatjuk az összes ellenfelet és akkor nyerünk vagy egyszerűen kimenekítjük a túszt, a védőknél ugyanez a helyzet kivéve, hogy az idő lejártáig meg meg kell akadályozniuk, hogy a túsz a biztonsági zónába jusson. Figyelni kell nehogy találat érje a fogvatartott személyt, ugyanis meghalhat, esetleg sérülés esetén elvérezhet, és akkor vége a körnek.
  • Secure Area: Ebben a játékmódban a védőknek nem szabad hagyniuk, hogy a támadók elfoglalják azt a szobát, ahol a biológiai fegyverrel megrakott konténer található.
  • Terrorist Hunt: Lehet egyedül vagy többen is játszani. Meg kell tisztítani az adott pályát a terroristáktól anélkül, hogy meghalnánk.
  • Situations: a játék legjelentősebb egyjátékos lehetősége, 10 egéyni és 1 coop multiplayer küldetéssel, amelyek tulajdonképpen bevezető és interaktív oktatóanyagaként szolgálnak a játék mechanikájának megismeréséhez.

Az alábbi verziókat lehet megvenni belőle:

User-added image

Ezen felül, ami az operátorok létszámát illeti:

Starter Edition

  • 6 Operátor

*Minden további a Standard verzióban is megtalálható karakter 12500 Renown-ért (in-game fizetőeszköz), a később érkezett operátorokat pedig 25000 Renown-ért szerezhetjük meg.

Standard Edition

  • 20 Operátor

Advanced Edition

  • 20 Operátor

Gold Edition Year 3

  • 20+8 Operators
  • SEASON PASS YEAR 3

Complete Edition Year 3

  • 20+8+8+8 Operators
  • SEASON PASS YEAR 3

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!