Miért volt tiltott kifejezés a bétában a

Miért volt tiltott kifejezés a bétában a "White man" vagy a "DLC"?

Az EA válaszol a Battlefield bétájában furcsán funkcionáló káromkodásszűrője körül kialakult értetlenkedésre.

A legtöbb játékos csupán azért nem játszik többszemélyes játékokkal, mert egyes játékosok megnyilvánulásai kifejezetten toxikusak, és ennek próbálta meg elejét venni az EA a Battlefield bétájába integrált káromkodásszűrővel. Sokan arra lettek figyelmesek, hogy olyan egyáltalán nem sértő kifejezések is cenzúra alá kerültek, mint a "White man", "DLC", "titanfall" vagy épp a "lag".

A "White man", azaz fehér ember kifejezés tiltása annak fényében még érthetetlenebb, hogy például a "Black man" és az "Asian man" szavak beírásakor semmi hasonlót nem tapasztalunk.

Szóval miért cenzúrázták ki ezeket a szavakat?

Jeff Braddock, az EA Community Managere szerint egyszerűen arról van szó, hogy a szűrő még nem kiforrott, ezért olyan kifejezéseket is blokkol, amik nem sértőek. A játékosok visszajelzései alapján folyamatosan fejleszteni fogják, és remélhetőleg az éles játék indulásakor már sokkal megbízhatóbban fog működni.

A Battlefield V nyílt bétája a mai napon véget ér. Ha lemaradtál, akkor az alábbi linkre kattintva olvashatod el élménybeszámolónkat az új II. világháborús online lövöldéről.

Milyen furcsaságokkal találkoztatok még a bétában?

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!