Dél-Koreában jogilag is büntethetővé tennék az online játékokban történő szexuális zaklatást

Az indítvány előterjesztője az Overwatch-al példálózott a bejelentő közleményben. 

Sajnálatos módon az online multiplayer játékok egyik velejárója a toxicitás, –különösen ott, ahol csapatként kellene együttműködnünk a társainkkal. Az Overwatch-ban sincs ez másként, és annak ellenére, hogy a Blizzard tavaly keresztes hadjáratot hirdedett a zaklatás minden formája ellen, melynek keretein belül a Report és Endorsements rendszer is bekerült a játékba, a harc végeláthatatlannak tűnik, mivel az emberi természetet csak nagyon nehezen lehet megzabolázni. Természetesen történnek azért jó dolgok is: augusztus elején például több mint 13 ezer nem megfelelő viselkedésű játékos ellen lépett fel a stúdió. Ha kíváncsiak vagytok a részletekre, kattintsatok az alábbi cikkünkre.

Koreában több mint 13 ezer toxik játékos ellen lépett fel a Blizzard

A felhasználókat nem megfelelő ingame és voice chat használat miatt szankcionálták. 

A kitiltottak persze lehet, hogy beszereztek egy másik fiókot és folytatták a közösség mérgezését a mérkőzéseken. Mégis jó látni, hogy a stúdió valóban komolyan veszi a harcot és igyekszik mindent megtenni a közösség megtisztításáért és a játék jobb hellyé tételéért. Nos, a büntetéseket illetően az e-sportok hazájában, azaz Dél-Koreában nem feltétlenül elégednének meg ennyivel, –ugyanis tegnap az OverwatchKR egyik munkatársa arról Tweetelt, hogy az online játékok voice és ingame chatjében történő zaklatást a jövőben akár jogi úton is büntetnék. 

나에리의 오버워치 정보 on Twitter

김수민 의원, 오버워치 등 음성 채팅으로 말하는 게임 성희롱 처벌법 발의 오버워치와 같은 게임을 하는 도중에 텍스트 채팅이 아닌 음성채팅으로 말하는 성희롱 대한 처벌법 발의한다고 밝혔습니다 Korea, Overwatch and Online games Voice chat Propose the Punishment Law for sexual harassment

Naeri infóján elindulva sikerült eljutnunk a Szöuli Naver napilap cikkéig, amiben arról írnak, hogy a Dél-koreai Nemzetgyűlés Nemek Közötti Egyenlőség és Családi Bizottságának képviselője, Kim Su-min elkezdett egy olyan indítványon dolgozni, ami jogilag is büntethetővé tenné az online játékokban történő szexuális zaklatást. 

"Az Overwatch egy nagyon népszerű játék, amiben a felhasználók inkább a voice chatet használják az írogatás helyett és a szexuális és egyéb irányú zaklatások mindennaposak. Jelenleg sajnos a jogi rendszerünk nem rendelkezik büntetési formával az online vagy nem munkahelyi környezetben elkövetett zaklatásokra. Az ilyen eseteket leginkább rágalmazásként kezeljük, azonban egy kis módosítással a zaklatásokat akár szexuális bűncselekményként is definiálhatjuk. "

Egy ilyen törvényt  Dél-Koreában elég könnyen be tudnának iktatni, mivel az ország igencsak élen jár a kiberbűnözés elleni harcban. Júniusban például egy csalásokat készítő játékost ítéltek felfüggesztett büntetésre a Játékipari, illetve Információs és Kommunikációs Technológiát védő törvény megsértése miatt, az év elején két csaló kapott szintén felfüggesztettet és több száz ezer dolláros  pénzbüntetést kapott, januárban pedig tizenhárom csalót vett őrizetbe a rendőrség. 

Ti mit gondoltok egyébként a témáról? Valóban ennyire súlyosan kellene kezelni a játékok chatjén történő nem megfelelő viselkedést?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

 

Kövess Minket!